Vorig jaar rond deze tijd zaten we in Italië. In ons bestelbusje toerden we rond door Umbrië en Toscane. Lekker ouderwets in een tentje slapen en koken op een gaspitje. We gingen daar ook veel uit eten en probeerden de lokale gerechten uit. Als ik nu de geur van basilicum ruik, krijg ik altijd een beetje heimwee naar Italië. Dit jaar zijn we gewoon thuis gebleven. Twee dagen naar Ameland en twee dagen naar Texel, maar ja.. dat is geen Toscane. Dus besloten we Toscane deze kant op te laten komen. Als je onze kas binnenstapt waan je je weer even in Italië, met een grote druivenrank en bosjes basilicum. En die basilicum kon ik goed gebruiken in deze pestopasta. Lekker om buiten op te eten, op een warme zomeravond. Herinneringen ophalen aan die ene leuke vakantie en weer even wegdromen..
Pestopasta
Type recept | Hoofdgerecht |
Aantal personen | 2 |
Totale tijd | 30 minuten |
Ingrediënten
- bosje basilicum
- 2 teentjes knoflook
- 20 gram pijnboompitten
- 40 gram parmezaan
- 120 gram spaghetti of pasta
- bakje garnalen
Werkwijze
- Kook water voor de pasta en maak klaar volgens de aanwijzingen op het pak.
- Maak de pesto. Dit doe je door de basilicum, pijnboompitten, knoflook, parmezaan en olijfolie in de blender te doen en een paar minuten goed met elkaar te laten blenden.
- Bak de garnalen kort.
- Voeg de pesto toe aan de afgegoten pasta of spaghetti. Zorg dat de pesto goed gemengd is.
- Serveer samen met de garnalen en wat basilicumblaadjes ter garnering.
- Eet smakelijk!
Geef een reactie