De deal tussen mijn collega en mij liep al bijna een jaar. Zij had iets gedaan wat o.a. mij ten goede kwam, in ruil daarvoor zou ik voor haar in januari een taart bakken. Dus bij deze! Een taart bakken voor iemand anders is alleen wel iets lastiger dan een taart voor jezelf bakken. Je kent zelf immers je eigen smaak. Ik denk dat deze perentaart wel gewaardeerd wordt, hij is zoet door de smaak van de rijpe peren. Heerlijk smeuïg in combinatie met de chocolade en de geconfijte gember geeft het net een twist. Natuurlijk maakte ik per ongeluk nét een beetje perentaart extra. Of ik dat erg vond? Wat denk je zelf (zei ze met bruinomrande mondhoeken)?
Perentaart met chocola
Type recept | Voor bij de koffie |
Aantal personen | 4 |
Totale tijd | 50 minuten |
Ingrediënten
- 100 gr. pure chocolade
- 75 gr. boter
- 1 rijpe peer
- 25 gr. zelfrijzend bakmeel
- 75 gr. suiker
- jam naar keuze (ik gebruikte walnoot-vijg)
- 1 eetlepel amandelschaafsel
- 2 bolletjes geconfijte gember, fijngehakt
- 1 ei
Werkwijze
- Smelt de boter en chocolade in een pannetje en blijf goed roeren. De chocolade mag niet koken. Wanneer alles gesmolten is laat je het even afkoelen.
- Schil de peer en snijd in schijfjes.
- Klop een ei luchtig en voeg de suiker en het bakmeel toe. Mix nog even tot een luchtig mengsel.
- Spatel dan de chocola erdoor en verdeel een laagje over een taartbodem.
- Smeer hierover een laagje jam naar keuze, dit hoeft maar heel dun. Ik deed alleen de randen.
- Voeg daarna de rest van het chocolademengsel toe en leg er bovenop de peren, amandelen en stukjes gemer.
- Zet 30 minuten in een voorverwamde oven van 180 graden.
- Laat eerst afkoelen. De taart hoort aan de buitenkant lekker knapperig te zijn en aan de binnenkant nog een beetje smeuïg.
Geef een reactie