
Er was een tijdje dat ik elke dag havermout at. Nog steeds vind ik havermout erg lekker, maar niet voor elke dag. Geef mij maar gewoon een appel. Dat vind ik het allerlekkerst om mee te ontbijten, maar in het weekend neem ik er de tijd voor. Soms maak ik wafels, of pannenkoekjes. Een lekkere smoothie of zelfgebakken brood. En toen ik bedacht wat ik met de pepernoten kon doen die ik laatst had gebakken, maakte ik dit recept!
Deze pepernoten havermout is verwarmend. De basis is havermout zoals ik hem altijd klaar maak, de speculaas en sinaasappel geven hem een feestelijk tintje. Ik voegde er gemberpoeder en kaneel aan toe, samen met verkruimelde pepernoten. De banaan geeft het iets zoets. Natuurlijk kun je altijd naar smaak nog een beetje honing toevoegen.
Pepernoten havermout
Type recept | Ontbijt |
Aantal personen | 1 |
Totale tijd | 15 minuten |
Ingrediënten
- 175 ml amandelmelk
- 30 gr havermout
- halve tl gemberpoeder
- halve tl kaneel
- halve banaan
- rasp van een halve sinaasappel
- 3 verkruimelde pepernoten
Werkwijze
- Snijd de banaan in dunne schijfjes.
- Meng de havermout, banaan en amandelmelk en breng zachtjes aan de kook. Laat koken tot de havermout zacht is en je een pap hebt.
- Voeg de gember en kaneel toe, roer goed door elkaar.
- Giet de pap in een kommetje en garneer met de rasp en pepernoten.
- Geniet!
Anne zegt
Heerlijk recept Nelleke!