Het is een historische dag in de geschiedenis van onze kippen. Toen onze beestenboel in de zomervakantie werd uitgebreid met een labrador, ging dat niet zo goed samen met onze kippen. Op zich had Bor geen probleem met de kippen, maar de kippen wel met hem. Wat erin resulteerde dat ze over het hek vlogen naar de buren. De winterperiode hebben ze binnen gezeten, maar gister is er een nieuw verblijf gebouwd. In de ruimte naast de kas hebben de kippen een plekje gekregen waar ze lekker kunnen scharrelen en sinds vandaag verblijven ze daar. Gezellig kakelend pikken de kippen in het gras, alsof ze nooit anders gedaan hebben. Het voelt zo fijn dat de kippen weer los kunnen lopen en niet meer in een hokje zitten, we hebben zelfs nog getwijfeld of we wel kippen moesten blijven houden. Gelukkig vonden we een oplossing!
Vandaag wil ik een recept met jullie delen van een heerlijk pecanbrood met dadels. Dit brood is gemaakt met boekweitmeel, wat het glutenvrij maakt. De dadels, banaan en ahornsiroop zorgen voor de zoetigheid en de pecannoten zorgen voor een heerlijke bite. Dit pecanbrood vind ik op zijn lekkerst op een luie zondagochtend, maar is ook heerlijk als tussendoortje.
Pecanbrood
Type recept | Snack of ontbijt |
Aantal personen | 1 brood |
Totale tijd | 1 uur en 15 minuten |
Ingrediënten:
- 75 gr. pecannoten
- handje rozijnen
- 1 banaan
- 8 dadels
- 200 gr. boekweitmeel
- 10 el ahornsiroop
- 1 tl vanille
- naar smaak; rasp van een halve sinaasappelschil
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Breek de pecannoten in kleine stukjes en doe ze samen met de rozijnen en stukjes dadel in een kom.
- Prak een banaan en voeg deze toe aan het mengsel.
- Voeg ook het meel, vanille, sinaasappelrasp en ahornsiroop toe en meng tot een beslag.
- Bedek een cakevorm met bakpapier en schenk het beslag erin.
- Bak 50 minuten in de oven
- Geniet!
Carla zegt
Leuk recept….naar ff vraagje 10 eetlepels ahornsiroop??
Is dat niet beetje veel..met al dadels en banaan…
Mvg Carla
Nelleke Adema zegt
Hoi Carla, ik vind hem op deze manier erg lekker! Experimenteer en proef zelf wat jouw smaak is, het recept is aan te passen naar jouw eigen smaak 🙂