Heb je eieren over? Maak dan deze heerlijke pavlova met rood fruit. Hij is super makkelijk te maken en een indrukwekkend toetje voor als je gasten krijgt. Er zijn talloze variaties te vinden, ik maakte er eentje met cacao en rood fruit!
Een tijdje geleden postte ik een chocolademousse taart. Iemand op twitter meldde dat ze op het eerste gezicht dacht dat het een pavlova was. Pavlova? Mijn interesse was gewekt. Toen ik ging googelen op pavlova vond ik zoveel verschillende recepten en bereidingswijzen, dat ik even door de bomen het bos niet meer zag. Bovendien was onze oven stuk (althans, het knopje om de temperatuur te regelen) en kon hij alleen nog maar op 250 graden.. niet echt de ideale temperatuur voor een pavlova! Nadat er een paar weken later een nieuwe oven stond te blinken in de keuken pakte ik de draad weer op en besloot het gewoon op mijn eigen manier te doen. En dat pakte best wel goed uit, zie hier het resultaat!
Een pavlova is een meringuebodem met daarop geslagen room en vers fruit. Ik gebruikte fruit uit onze tuin, maar afhankelijk van het seizoen kun je elk soort fruit gebruiken wat je maar wilt. Belangrijk bij het maken van een pavlova, is dat je vetvrije materialen gebruikt, maak ze van te voren goed schoon met een beetje citroensap en warm water.
Pavlova met rood fruit
Type recept | Toetje |
Aantal personen | 8 |
Totale tijd | 2 uurtjes |
Ingrediënten
- 4 eiwitten
- 100 gr. kokosbloesemsuiker
- 1 el cacao
- snufje zout
- 0,5 tl vanillepoeder
- 200 ml slagroom
- 1 tl honing (of meer) om de slagroom te zoeten
- rood fruit zoals aardbeien, bessen, frambozen, om mee te garneren
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 150 graden.
- Klop de eiwitten stijf in de keukenmachine, eerst langzaam tot ze schuimig worden.
- Zet de stand hoog en voeg in 3 gelijke delen de suiker toe, doe dit langzaam! Klop door totdat je stijve pieken hebt.
- Voeg als laatst het het snufje zout en cacao toe en spatel het er goed doorheen. De cacao kun je het beste zeven, om klontjes te voorkomen.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel het eiwit in een cirkel op het bakpapier, ik deed een cirkel ter grootte van een ontbijtbord.
- Zet 1,5 uur weg in de oven.
- Laat de pavlova helemaal afkoelen voordat je hem bedekt met geklopte slagroom en daarover rood fruit.
- Geniet!
Geef een reactie