Deze pastinaakfrietjes zijn super lekker als bijgerecht, als vervanger van de gewone frietjes of gewoon als hoofdgerecht. Ik maak ze graag en vaak!
Pastinaken hebben een eigen smaak, waar je van houdt of niet. Ik ben er gek op, Jacobus iets minder. Daarom maak ik ze graag als hij een keer niet mee eet. Vorig jaar hadden we ze in de moestuin, nog lekkerder! Dit jaar heeft Jacobus er een paar laten staan en laten doorschieten, zodat we straks nieuwe zaadjes hebben voor nog meer pastinaken!
Maak ze dun als je ze knapperig en bruin wilt. Maak ze iets dikker als je van zachte, chewy frietjes houdt. Als je ze dun maakt heb je iets minder baktijd nodig, houd de tijd dus na 15 minuten even in de gaten! Ik combineer ze het liefst met mijn favoriete specerij; komijn. Houd je hier niet zo van, laat het dan lekker achterwege, want zonder zijn ze ook al erg lekker! De smaak van komijn maakt de pastinaakfrietjes nog lekkerder, dus weet wat je mist!
Pastinaakfrietjes
Type recept | Bijgerecht |
Aantal personen | 2 |
Totale tijd | 50 minuten |
Ingrediënten
- 3 pastinaken
- olijfolie
- komijnzaadjes
- zout
Werkwijze
- Schil de pastinaken en was ze. Snijd ze in frietjes.
- Doe ze in een schaal en sprenkel er een scheutje olijfolie overheen. Ik vind ze lekker met komijnzaadjes en een snufje zout.
- Doe ze daarna 20 á 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden. Lekker met een likje mayonaise of griekse yoghurt.
Geef een reactie