Er zijn van die recepten die je standaard in je receptenbestand hebt. Deze pasta met tomaat en ansjovis is er bij ons zo eentje.
En toen was september alweer voorbij! De tijd gaat snel. Ik hou van de natuur op dit moment. Alles verandert en al die diversiteit in kleur. ’s Avonds koelt het behoorlijk snel af, aangezien we boven bewust geen verwarming hebben en de ramen standaard open staan, vind ik het heerlijk dat het dubbele dekbed er weer op ligt. Het is het seizoen van appeltaart maken met eigen appels (al is de oogst bij ons dit jaar mislukt.. gelukkig kreeg ik appels mee van een collega), stoofpeertjes (zakken vol dit jaar), kaneel, hete thee, houtkachel en de knusheid van binnen weer opzoeken. Genieten van de laatste warme zonnestralen en naar buiten zonder jas, maar ook knisperende blaadjes onder je voeten en een frisheid in de lucht voelen die er een paar weken geleden nog niet was. Mijn favoriete seizoen; herfst!
Deze pasta met tomaat en ansjovis hoort bij onze favorieten. Soms laat ik de ansjovis weg en ook dan is hij erg lekker. Hij is snel klaar te maken en meestal heb ik de ingrediënten ervoor wel in huis. Hij is geschikt voor elk seizoen en bevat maar weinig ingrediënten. Je ziet; een heerlijk makkelijk recept voor elke gelegenheid. Als ik pasta maak, gebruik ik vaak linzenpasta of speltpasta, ik kan namelijk niet zo goed tegen tarwe. Aangezien de courgette dit seizoen in overvloed in onze tuin aanwezig was, maakte ik er voor mezelf courgetti bij. Voor Jacobus kookte ik de pasta.
Pasta met tomaat en ansjovis
Type recept | Hoofdgerecht |
Aantal personen | 2 |
Totale tijd | 15 minuten |
Ingrediënten
- 150 gr. pasta
- 400 gr. tomaat in blik
- 2 el tomatenpuree
- 1 ui
- 1 flinke teen knoflook
- 1 blikje ansjovis
- snufje rode peper
- zout en peper naar smaak
- geraspte parmezaan
Werkwijze
- Kook de pasta volgens de aanwijzing op het pak
- Fruit de ui in een beetje olijfolie tot hij glazig ziet
- Voeg de knoflook toe en bak een halve minuut mee
- Voeg de tomaten en puree toe en laat 10 minuutjes pruttelen op laag vuur
- Voeg de rode peper toe en in stukjes gesneden ansjovis
- Serveer met geraspte parmezaan
- Geniet!
Lekker met verse basilicum!
Geef een reactie