Confessions of a foodblogger:
- Mijn camera zit onder de deegvingertjes.
- Ik heb vorige week ei, honing en olijfolie in mijn haar gesmeerd en het werd echt zachter en minder pluizig!
- En ik gebruik kokosolie op mijn huid.
- Mensen denken wel eens dat ik snack met dadels en alhoewel ik medjouldadels inderdaad goddelijk vind, houd ik eigenlijk het aller-allerliefst van chocola. Met hazelnoot. Van Tony-Chocolony. Of een lovechock.
- Favoriete eten van dit moment: zoete aardappel, pastinaak en boerenkool. Wat ik liever niet eet? Dieren.
- Ik word gelukkig van mooie foto’s van eten.
- En nog gelukkiger als ik er zelf eentje heb gemaakt.
- Pinterest en foodphotography in de zoekbalk is een gouden combinatie.
- Ik kan me er de hele week op verheugen om in het weekend iets te gaan maken voor mijn site.
- Ik maak rustig pasta in de ochtend, alleen maar zodat ik er een mooie foto bij daglicht van kan maken. Dus eten we ’s avonds of ’s middags wel eens koude pasta die eigenlijk warm hoort te zijn (zoals vandaag.. ssstt..).
- Ik moest lachen en huilen toen ik deze week zomaar totaal onverwacht een professionele camera kreeg van mijn allerliefste vriend. Een mooi tweedehandsje die voorbij kwam en hij niet kon laten liggen.
- Ik droom over eten. En werd verdrietig wakker toen ik droomde dat mijn heerlijke aardbeien smoothie op de grond was gevallen 🙁
- En waar ik ook altijd een beetje verdrietig van word, is de berg afwas die op me wacht na het koken..
Vandaag deel ik met jullie een heerlijke pasta met saffraan die super makkelijk is om te maken. Lekker met een groene salade vooraf! Deze pasta maak je op dezelfde manier klaar als risotto: je kookt hem niet in water, maar laat hem langzaam garen door steeds een soeplepel bouillon toe te voegen. Een van mijn favorieten!
Pasta met saffraan
Type recept | Hoofdgerecht |
Aantal personen | 2 |
Totale tijd | 40 minuten |
Ingrediënten
- 140 gr. pasta
- 1 blonde ui
- 10 draadjes saffraan
- 1L runderbouillon
- een handje geraspte parmezaan
Werkwijze
- Snipper een uitje en fruit hem met een klontje boter in een steelpannetje. Verwarm ondertussen de bouillon in een ander pannetje.
- Wanneer de ui glazig ziet, voeg je de pasta toe. Roer goed, zodat de pasta wordt bedekt met de boter.
- Voeg een soeplepel bouillon toe aan de pasta en roer goed op laag vuur.
- Wanneer het vocht is opgenomen voeg je nog een soeplepel toe.
- Als je dit drie keer hebt gedaan, voeg je de draadjes saffraan toe. Waarschijnlijk moet je hierna nog twee á drie keer een soeplepel bouillon toevoegen voordat de pasta helemaal gaar is.
- Draai dan het vuur uit en voeg de parmezaan toe. Laat vijf minuten rusten zodat alle smaakjes in kunnen trekken.
- Serveer met nog wat parmezaan en eventueel een groene salade.
- Geniet!
Manon zegt
Lekker recept! Merendeel van de “confessions” zijn wel herkenbaar haha 🙂
ank valenteijn zegt
gebruik je dan ook volkoren biologische pasta?
Nelleke Adema zegt
Het werkt eigenlijk met elke soort pasta, al denk ik dat speltpasta er een beetje ´soppig´ van wordt. Voor deze pasta heb ik inderdaad volkoren pasta gebruikt..