Een aantal jaar geleden waren we lid van de groentetas. Elke week stond er een tas voor ons klaar met daarin groenten en fruit van lokale telers en natuurlijk ook van het seizoen. Deze tas ging gepaard met een drie-tal recepten, zo ook die keer toen er aardperen in de tas zaten. Ik weet het recept niet meer zo goed, maar het was er eentje met aardpeer en rookkaas. De smaak ben ik nooit vergeten, dus toen we nog aardperen over hadden van de soep die ik laatst maakte en ik zomaar een pakje rookkaas kreeg, leek het alsof alles samenviel. Ik maakte er deze pasta van, die zeker voor herhaling vatbaar is! De doperwtjes en rucola geven er zo’n mooie groene kleur aan en zorgen voor extra voedingsstoffen. De aardpeer en rookkaas zorgen voor een unieke smaak die je gewoon een keer geproefd moet hebben. Ik vind de smaak ook heel geschikt als gerecht voor bij het kerstdiner.
Aardperen kun je halen bij de natuurvoedingswinkel, maar ik zag ze laatst ook bij de Jumbo!
Pasta met aardpeer en rookkaas
Type recept | Hoofdgerecht |
Aantal personen | 2 |
Totale tijd | 30 minuten |
Ingrediënten
- 120 gr. pasta naar keuze
- 100 gr. rookkaas
- handje doperwten (diepvries vind ik (na vers) het lekkerst)
- 75 gr. rucola
- 5 zongedroogde tomaten
- 5 aardperen
Werkwijze
- Maak de aardperen schoon en snijd ze in kleine blokjes. Als je ze biologisch haalt, hoef je ze niet te schillen. Anders kun je ze beter wel even schillen.
- Zet ze 20 minuten in de oven op 200 graden, kan gewoon zonder olie.
- Kook de pasta volgens de aanwijzing op het pak.
- Verwarm de doperwtjes in een roerbakpan met een scheutje olijfolie. Voeg hier ook de zongedroogde tomaat in kleine reepjes gesneden aan toe.
- Voeg 100 ml van het pasta-kookvocht toe en de roomkaas, zodat het een soort sausje wordt.
- Voeg als laatst de rucola en de aardpeer toe en roer nog even door elkaar.
- Haal van het vuur en serveer de pasta met de saus op een bord.
- Geniet!
Geef een reactie