Mmm.. het is weer zomer! In de tuin is het een waar feestje. Moet je je voorstellen hoe het zal zijn over krap een week, dan dendert er een kleine, bruine labradorpup door het gras :).
In de tuin groeit alles lekker door. We zijn door onze rode bessen heen, terwijl de kersen steeds roder beginnen te kleuren en de aardbeien en frambozen voor de tweede ronde gaan. Er hangt weliswaar maar 1 pruim aan onze pruimenboom in de achtertuin, maar dat wordt gelukkig ruimschoots gecompenseerd door de pruimenboom in de voortuin, die vol hangt met kleine (nu nog groene, straks paarse) pruimen.
Tot onze grote verbazing hebben we dit jaar als alles goed gaat een grote stoofpeer-oogst. Dat is voor het eerst in de vijf jaar dat ik hier woon, te gek! Twee jaar terug hadden we het record van maar liefst 4 stuks. Jacobus maakte er iets lekkers van door ze op zo’n oud petroleumstel te laten pruttelen met een beetje kaneel en rode wijn. Lekker dat het hier binnen rook, maar ja.. ze waren natuurlijk veel te snel op.
Onze twee kuikens beginnen hun eigen weg een beetje te vinden. Moeder Fien is sinds deze week weer aan de leg en vindt het tijd voor haar kroost om uit te vliegen. Met Foppe (de haan) scharrelt ze aan de ene kant van de tuin rond, de kuikens aan de andere kant van de tuin, maar wanneer ze ’s avonds op stok gaan, slapen de kuikens nog veilig onder moeders vleugels. We zijn er nog steeds niet over uit of de kuikens nu hennen of hanen zijn. We horen het vanzelf als er een begint te kraaien.
Wat ook goed groeit in onze tuin, zijn de rode bieten. Er staan een paar heerlijk sappige rode bieten klaar om verwerkt te worden. En ja.. omdat een rode bietensalade ook wel eens verveelt, bij deze een heerlijk pasta gerecht met rode biet, weer eens wat anders!
Fijne feitjes:
Wist je dat rode bieten bloedzuiverend werken? Ze hebben waarschijnlijk niet voor niks die rode kleur.. Daarnaast zitten ze ook nog eens tjokvol ijzer en vezels. En het is een echt anti-oxidantenbommetje, wat er voor zorgt dat je een goede weerstand opbouwt en ontstekingen in je lichaam tegengaat. Het blad van de rode biet gooi ik niet weg, maar gebruik ik in de slowjuicer. Zo profiteer je optimaal van deze groente en als je geen slowjuicer of sapcentrifuge hebt, kun je er ook een salade van maken. Of als garnering gebruiken.
Deze pasta bedacht ik niet zelf, maar komt van deze leuke site.
Bietenpasta
Type recept | Hoofdgerecht |
Aantal personen | 2 |
Totale tijd | 45 minuten |
Ingrediënten
- 2 grote rode bieten
- 2 teentjes knoflook
- 50 gr. pistache nootjes
- Sap van een halve citroen
- 100 gr. olijfolie
- 50 gr. geraspte parmezaan
- Snufje zout
- 120 gr. spaghetti
Werkwijze
- Breng water aan de kook en voeg de rode bietjes toe. Kook de bietjes tot ze gaar zijn, dit duurt ongeveer een half uur tot drie kwartier.
- Als je bieten gekookt zijn kun je makkelijk de schil eraf halen. Snijd ze in blokjes en doe ze in de blender. Voeg de knoflook, snufje zout, pistache, citroen en olijfolie toe. Blend tot je een mooie pasta hebt.
- Breng water voor de spaghetti aan de kook en kook de spaghetti beetgaar. Giet de spaghetti af en voeg de rode bieten pesto toe. Garneer met geraspte parmezaan.
- Geniet!
Onno zegt
MMMmmm heerlijk Nelleke!
Heb er van genoten en dat gaat zeker vaker gegeten worden.
Smakelijke groeten,
Onno.
Nelleke zegt
Hoi Onno, super leuk om te horen! Groetjes Nelleke
Sabrine zegt
Hoi Nelleke, net de bietenpasta op..echt heerlijk en zo simpel. Bedankt! ik ga hem zeker vaker maken 🙂
Nelleke zegt
Ah, super leuk om te horen ?