Hierbij weer een zomers recept: een koude pastasalade. Makkelijk om te maken, weinig ingrediënten. Deze pasta met feta is het lekkerst wanneer je de smaken even laat in trekken. Een ontzettend handige pasta om van te voren klaar te maken, want koud is hij op zijn lekkerst! Wanneer we een verjaardag vieren maak ik vaak deze pasta klaar voor de mensen die willen blijven eten.
Er zitten geen uitgesproken smaken in, maar de honing is wel een echte toevoeging aan dit gerecht. In combinatie met de knoflook krijgt dit pastagerecht een zachte smaak. Deze pasta is al jaren favoriet bij ons en staat regelmatig bij ons op tafel. Snel, makkelijk en voedzaam!
Pasta met feta en tomaten
Type recept | Hoofdgerecht |
Aantal personen | 2 |
Totale tijd | 20 minuten |
Ingrediënten
Voor de pasta:
- 150 gr. (glutenvrije) pasta
- een pot feta
- 3 bosuitjes
- 250 gr. tomaat (ik gebruikte cherrytomaatjes in verschillende kleuren voor een mooi effect)
Voor de dressing:
- 1 el honing
- 3 el olijfolie of nog lekkerder; als je feta in de olie zat, gebruik je deze olie!
- naar smaak gedroogde basilicum, peterselie, oregano en tijm
- teentje knoflook geperst
Werkwijze
- Breng de pasta volgens aanwijzing op de verpakking aan de kook.
- Maak ondertussen de dressing door alle ingrediënten voor de dressing met elkaar te combineren.
- Snijd de tomaatjes en de bosui. De tomaat mag best grof gesneden worden.
- Doe alles in een schaal en brokkel de feta er doorheen.
- Giet de dressing er vast over zodat de smaken lekker intrekken.
- Wanneer de pasta klaar is, doe je deze er ook bij.
- Roer goed door en zet weg in de koelkast.

linda zegt
Deze salade is echt heeeerlijk!!
Bedankt voor het fijne recept!
Nelleke Adema zegt
Dankjewel Linda, fijn!
Tieneke Scholtens zegt
LEKKER ! Dank je :). Grtjs van Tieneke
Nelleke zegt
Ah, leukleuk :D!