Lente! Langzaam begint alles weer in bloei te staan. Wonder boven wonder hebben bijna al onze kruiden de winter overleefd. Alleen de kamille is overleden nadat ze nog wel een souvenirtje had achtergelaten; een tuin vol iniminie kamilleplantjes. Er is werkelijk geen enkel stukje modder meer te zien. Een mooie dag om dit stukje tuin eens even aan te pakken. Gelukkig zijn Fien (kip) en Foppe (haan) het hier mee eens, ze zijn er niet bij weg te slaan in de hoop een wormpje mee te pikken.
We willen graag een nestje van deze twee laten uitbroeden. We schatten onze kansen goed in, omdat Fien de meest broedse kip is van de drie die we hadden. Vandaag worden ook onze wilgen gesnoeid. Het hout wordt hergebruikt door middel van de houtversnipperaar. De houtsnippers worden over de moestuin verspreid, zodat we een mooie bodembedekker hebben. De grote takken worden opgeslagen als brandhout en zo hebben we helemaal geen afval!
Winnen!!!
Terug naar de kruiden, want ik heb jullie iets leuks te vertellen! Onze kruiden hielden het in de keuken meestal niet zo lang vol. Wat we ook probeerden, na een week waren ze uitgedroogd en was er niks meer mee te beginnen. Totdat we kruidenpotjes ontdekten van Rosti Mepal. Ik weet dat dit de perfecte tekst is voor een reclame, maar ik kan het niet anders uitleggen. Het is echt waar. De potjes bestaan uit twee bakjes, in het bovenste bakje zit een gaatje waardoor een touwtje past dat in de plant bevestigd is. In het onderste bakje doe je water. Via het touwtje gaat het water naar de kruiden en zie daar: je kruiden hebben een langer leven! Ze houden het echt weken langer vol. Nu de lente er weer aankomt en het koken met verse kruiden weer wat makkelijker gaat, leek het me een leuk idee om twee potjes weg te geven. Wij hebben er ook twee in de vensterbank staan, lekker in het zonnetje. Ze zijn er in verschillende kleuren, dus je kunt ook nog kiezen! Check deze link om de desbetreffende potjes te bekijken. Het gaat om de medium maat.
(ze hebben ook leuk servies voor buiten!)
Zo doe je mee:
- Like en share het bericht op facebook.
Dat is alles! Woensdagavond maak ik bekend wie de potjes heeft gewonnen.
En natuurlijk mag een recept met verse basilicum niet ontbreken. Ik moet altijd even denken aan onze vakantie in Toscane als ik basilicum ruik. In de zomer staat onze kas er vol mee. Voor nu voldoen twee plantjes in de vensterbank ook goed. Deze pasta is een van mijn favorieten. Als ik het druk heb en geen tijd heb om te koken is daar Jacobus met zijn troostende pasta met basilicum en groene pesto. Als dat geen proeven met liefde is!
Pasta met basilicum
Type recept | Hoofdgerecht |
Aantal personen | 2 |
Totale tijd | 30 minuten |
Ingrediënten
- 130 gr. (spelt)pasta
- 200 gr gehalveerde cherrytomaatjes
- 150 ml slagroom
- 3 flinke el groene pesto
- 1 handje basilicumblaadjes
- geraspte parmezaan
Werkwijze
- Doe de tomaatjes met de slagroom in een steelpannetje. Laat de slagroom op laag vuur indikken totdat je een mooie saus hebt.
- Voeg de pesto toe en laat nog even lekker pruttelen terwijl je de pasta aan de kook brengt.
- Schep de pasta op een bord. Bedek met een laagje saus, parmezaan en basilicum.
- Eet smakelijk!
Geef een reactie