Deze pasta met geroosterde tomaatjes bevat maar weinig ingrediënten, hij is puur van smaak en makkelijk te maken.
Wanneer je mijn blogs leest, krijg je misschien de indruk dat ik alleen in de keuken sta, maar ik heb altijd een hulpje. Niet dat hij veel initiatief neemt; hij houdt gewoon alles in de gaten en wanneer er iets eetbaars op de grond valt komt hij in actie, zodat ik het niet meer op hoef te ruimen. Super handig.
Wanneer ik op blote voeten loop of sokken aan heb, heeft hij altijd door dat mijn voeten behoefte hebben aan iets warms. Dus gaat hij er op liggen. Ken je iemand die dát voor je doet? Ik bedoel maar.
Hij is ook heel oplettend en leergierig, want in alles loopt hij me achterna. Stel je voor dat hij iets mist! In zijn hoofd hoor ik hem gewoon aantekeningen maken en wanneer hij goed zijn best doet aai ik hem even over zijn bol, van een beetje aandacht fleurt hij op.
Hij weet ook altijd wat ik nodig heb, want altijd is hij op de plek waar ik moet zijn. Heb ik een mes uit een la nodig? Dan kan ik niet voor de la staan, maar moet ik er in een bochtje omheen reiken. En heb ik net een theedoek gebruikt? Dan heeft hij hem even voor me op de grond gelegd om erop te passen. Het liefst likt hij ook de messen even schoon na gebruik, maar in het kader van hygiëne hebben we de afspraak dat ik dat zelf doe (het schoonmaken dan, niet het aflikken, behalve soms.. als er chocola op zit..).
Hij weet dat hij niks mag proeven als alles klaar staat om gefotografeerd te worden. Dus let hij gewoon goed op. Want stel je voor dat hij iets mist. Dat kan echt niet. In ruil voor voeding en onderdak voert hij zijn taak elke keer serieus uit. Ik bof maar met zo’n goede hulp.
Deze pasta met geroosterde tomaatjes is makkelijk om te maken. Hij zou het erg goed doen op een zomerse dag, als koude pastasalade. De smaak van de knoflookolie en citroen is dan goed ingetrokken en geeft dit gerecht net iets extra’s, maar om eerlijk te zijn hebben wij hem gewoon warm gegeten, net uit de oven en ook dát was prima te doen. Soms is eenvoud het lekkerst. Puur en simpel. Daar hou ik wel van!
Pasta met geroosterde tomaatjes
Type recept | Hoofdgerecht |
Aantal personen | 2 |
Totale tijd | 20 minuutjes |
Ingrediënten
- 180 gr. tagliatelle of pasta
- 200 gr. cherrytomaatjes
- 100 gr. feta
- 0,5 tl citroenrasp
- 0,5 tl oregano
- 1 el knoflookolie of 2 teentjes knoflook
- snufje zout
- eventueel nog oregano voor het garneren
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Halveer de cherrytomaatjes en leg ze op de bakplaat.
- Schenk er een beetje olijfolie over, een snufje zout en de oregano en hussel met je handen door elkaar.
- Zet 15 minuten bovenin in de oven.
- Kook de tagliatelle.
- Doe de feta en citroenrasp in een kom en hussel door elkaar.
- Giet de tagliatelle af wanneer hij gaar is en roer de knoflookolie of de teentjes geperste knoflook erdoor.
- Schep de tagliatelle bij de feta en hussel de tomaatjes erdoor.
- Garneer met nog wat oregano.
- Geniet!

Het lekkerst met verse kruiden, maar ook prima te doen met gedroogde kruiden.
Geef een reactie