Deze pasta met broccoli is zo klaar! De mosterd-kaas-broccoli combinatie is hemels, de witte peper maakt dit gerecht nog een tikje specialer. Het is een van de eerste gerechten die we samen maakten.
Toen Jacobus en ik elkaar net leerden kennen, zagen we elkaar alleen in de weekenden. In de loop van de zaterdag zochten we elkaar op en genoten we ervan om uitgebreid boodschappen te doen en samen te koken. Dit was zo’n recept wat regelmatig terug kwam. In die tijd hield ik niet van broccoli en maakte het ook nooit voor mezelf klaar. Van huis uit was ik gewend broccoli met aardappelen en een stukje vlees te eten, daarmee deed je me geen plezier. Maar toen we broccoli in pasta gingen verwerken ging er een wereld voor me open. Want dit was opeens wél lekker! Tegenwoordig vind ik broccoli hartstikke lekker en gebruik ik het regelmatig in verschillende gerechten. En alhoewel ik deze pasta nu niet zo vaak meer klaar maak, overvalt me zo af en toe nog het gevoel van heimwee naar deze pasta. Hij is té lekker om niet met jullie te delen!
Deze pasta is snel te maken. Erg handig voor als je snel moet en toch iets lekkers op tafel wilt zetten. De mosterd-kaas-broccoli combinatie is zo lekker en de witte peper maakt dit gerecht nog een tikje lekkerder. Dit is de ultieme comfort food pasta; romig, smaakvol en machtig. Ik gebruikte in dit recept linzen pasta. Lekker licht verteerbaar en vol voedingsstoffen. Je kunt uiteraard ook gewone pasta gebruiken, net wat je zelf wilt!
Pasta met broccoli, kaas en mosterd
Type recept | Hoofdgerecht |
Aantal personen | 2 |
Totale tijd | 15 minuten |
Ingrediënten:
- 140 gr. pasta (ik gebruikte linzenpasta)
- 1 stronk broccoli
- 100 gr. gesneden champignons
- 1 rode ui
- 1 bekertje creme fraiche
- 2 el honingmosterd
- 100 gr. oude kaas
- snufje zout
- snufje witte peper
Werkwijze
- Snijd de broccoli in hele kleine roosjes. Zet een pan water op het vuur en stoom de broccoli boven de pan. Voeg wanneer het water kookt de pasta toe.
- Snipper de ui en fruit glazig in een roerbakpan. Voeg ook de champignons toe en bak even mee.
- Voeg de creme fraiche toe en roer tot je een sausje hebt. Voeg dan de mosterd en kaas toe en roer tot alle kaas is gesmolten en is opgenomen in de saus.
- Voeg een snufje zout en witte peper toe, roer goed en roer dan ook de broccoliroosjes er doorheen.
- Voeg de pasta toe aan de saus en serveer.
- Geniet!
Maak je ook een recept van Proeven met Liefde? Superleuk! Laat het me weten door een foto op social media te plaatsen met de hashtag #proevenmetliefde.
Geef een reactie