De eerste keer dat Jacobus deze pasta maakte weet ik nog goed. Omdat we in het begin van onze relatie vrij ver uit elkaar woonden, zagen we elkaar alleen in het weekend, op zaterdag en zondag. De herfst kwam, de winter ging voorbij en toen werd het lente. Het was meivakantie en ik was twee weken vrij. Jacobus nam ook een aantal dagen vrij en zo gebeurde het dat we voor het eerst vijf dagen achter elkaar samen waren, in zijn huis. Ik weet nog dat het warm was en dat we in de tuin aan het werk gingen. Dat was ik niet gewend, in de flat waar ik woonde had ik alleen een balkon! En toen we even pauze namen gingen we het weiland in om koeien te aaien. Die renden natuurlijk weg, maar nadat ze aan onze aanwezigheid waren gewend lukte het toch (btw, koeien hebben ontzettend mooie ogen!). Lachend liepen we weer terug, ik zat in de zon aan de tafel mijn scriptie te schrijven (ik was bezig met mijn laatste jaar), met een relaxt muziekje op de achtergrond. Na een tijdje kwam Jacobus aanzetten met deze super lekkere tonijnpasta, die je eigenlijk gewoon buiten moet eten. Gemaakt van ingrediënten die hij toevallig nog in huis had. Wat een relaxte dag was het en ik had echt het gevoel alsof ik op vakantie was, in een vakantiehuisje (wat ons huis oorspronkelijk ook was, kun je nagaan hoe klein we wonen!) en nog steeds als we deze pasta eten moet ik terug denken aan die dag.
Deze tonijnpasta is het lekkerst als je hem ruim van te voren maakt, zodat de smaken goed kunnen intrekken. Nog lekkerder wordt hij als je hem buiten in het zonnetje op eet.
Tonijnpasta
Type recept | Hoofdgerecht |
Aantal personen | 2 |
Totale tijd | 25 minuten |
Ingrediënten
- 120 gram pasta
- 5 trostomaten
- 1 blikje tonijn in olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 3 bosuitjes
- 1,5 lepel mayonaise
- peper en zout
Werkwijze
- Kook de pasta volgens aanwijzing op het pak. Snijd de tomaten in blokjes en de bosuitjes in ringen.
- Pers de knoflook en voeg deze toe aan de tomaten.
- Meng de tonijn met het tomatenmengsel en de mayonaise.
- Voeg de pasta toe, roer alles goed door elkaar en laat afkoelen in de koelkast.
- Eet smakelijk!
amanda zegt
Wat een heerlijk recept, ik eet hem ook op mijn balkonnetje in de zon. 🙂 jammie jamm
Nelleke Adema zegt
Lekker! 😀