Het zijn topdagen voor onze tuin. Regen en zon wisselen elkaar af. Ik kan niet meer tegen de aardbeien aan eten en ga een dezer dagen een heerlijke jam maken! De eerste frambozen en aalbessen zijn alweer genuttigd en de tuinbonen en doperwten worden een paar dagen per week in ons avondeten verwerkt. Gister is er iets super leuks aan onze tuin toegevoegd; een bijenvolkje! Onze bijenkast stond al een tijdje bij de imker, omdat het niet zeker was of de koningin bevrucht was. En gister was het zover; de kast inclusief bijen werd geplaatst! Jacobus observeerde het geheel met de verrekijker en toen de bijen rustig waren konden we door het kijkglaasje zien wat er gebeurde. Wauw, wat zijn ze actief! Je kunt zien hoe ze een cel maken in de raat en hoe ze met hun vleugels wapperen om het koel te krijgen in de kast. Alles om de koningin te pleasen. De natuur zit mooi in elkaar! Ondertussen doe ik me maar te goed aan alles wat ze te bieden heeft en klaar is om geplukt te worden. Zoals deze paddenstoelensoep met doperwt-muntolie!
Deze paddenstoelensoep heeft een verrassende smaak door de toevoeging van de doperwt-muntolie. De paddenstoelen geven de soep een aardse smaak, de doperwt en munt geven er een fris tintje aan. Deze soep is heerlijk verwarmend en vullend, ik vind hem perfect voor een regenachtige dag als vandaag.
Paddenstoelensoep met doperwt-muntolie
Type recept | Soep |
Aantal personen | 4 |
Totale tijd | 30 minuten |
Ingrediënten:
Voor de soep:
- 1 blonde ui, in ringen
- 250 gr. oesterzwam
- snufje zout
- 1 teentje knoflook, in vieren
- 1,5L groentebouillon
- 25 gr. gedroogde cantharellen
- handje doperwten
Voor de olie:
- 10 muntblaadjes
- handje doperwten
- 3 el olijfolie
- eventueel water, om hem dunner te maken
Werkwijze
- Fruit de ui in een grote pan met een beetje olijfolie.
- Voeg de grof gesneden oesterzwam toe met een snufje zout en bak 5 minuten.
- Voeg een teentje knoflook toe en laat nog eens 5 minuten mee bakken.
- Voeg de groentebouillon toe samen met 15 gr. cantharellen en breng aan de kook
- Maak ondertussen de olie: doe de munt, doperwten en olijfolie in een blender en maak een puree. Dit kan natuurlijk ook met de staafmixer.
- Pureer de soep met de staafmixer.
- Schenk de soep in kommetjes en maak een spiraal met de doperwten olie.
- Garneer met de rest van de gedroogde cantharellen.
- Geniet!
Geef een reactie