Onze beestenboel houdt maar niet op met uitbreiden ;). Op een mooie, zachte avond was Jacobus buiten in de tuin bezig en wenkte hij mij. Op de buitenlamp aan het hok zat een zwarte duif. Helemaal stil. Ze sliep. Ze stoorde zich niet aan de werkzaamheden van Jacobus, rustte lekker uit en zat daar wat te zitten. De volgende ochtend toen ik Borre eten ging geven, zat ze nog steeds op datzelfde plekje. Ze bleef mooi zitten toen ik er langs liep en de deur van het hok open deed. Toen ik ’s middags thuis kwam van het werk was ze weer vertrokken. Maar rond een uur of 20.00 zag ik haar weer landen op het dak van het hok. Jacobus maakte een plankje aan het hok vast en dat is nu al een week de plek waar ze elke avond slaapt. ’s Ochtends groeten we elkaar even als ik Borre eten geef en even later vliegt ze weer weg, om ’s avonds terug te keren. We hebben haar (of hem?) omgedoopt tot Bettie. Mooi toch?
Toen ik haar gister in het gras zag hippen, opzoek naar eten, liep ik naar haar toe met wat kippenvoer. Ze at nog net niet uit mijn hand, maar het scheelde niet veel. Ik besloot ook wat kippenvoer op het plankje waar ze altijd sliep te leggen. Met een warm gevoel zag ik dat Jacobus er het deksel van een pindakaaspot had neergelegd, dienend als voerbak. En ook een bult souvenirs die ze had achtergelaten..
Nu ik door de week ’s ochtends eerst een rondje loop met Borre heb ik iets minder tijd voor mijn ontbijt. Nu het weer wat warmer wordt vind ik dit de perfecte uitkomst; je maakt deze overnight oats de avond van te voren, stopt het in de koelkast en de volgende ochtend heb je een heerlijk ontbijtje. Handig om mee te nemen maar vooral; erg lekker! Ik vind deze variant met banaan en kokos heerlijk. Als je wilt kun je hem nog opbouwen in laagjes, zoals ik deed voor de foto, maar dat hoeft natuurlijk niet!
Overnight oats
Type recept | Ontbijt |
Aantal personen | 1 |
Totale tijd | 1 nacht en een kwartiertje |
Ingrediënten:
- 50 gr. havervlokken
- 100 ml kokosmelk
- 1 banaan
- een paar rozijnen naar smaak
- 5 pecannoten
Werkwijze
- Mix de banaan en kokosmelk in de blender tot een smoothie.
- Vul een potje met de haver en giet de smoothie hierover.
- Voeg de rozijnen toe en schud even goed door elkaar.
- Zet een nachtje in de koelkast.
- Voeg de volgende ochtend wat gehakte pecannoten toe.
- Geniet!

Jan zegt
Hoi Nelleke,
Heb je recept geprobeerd en ben zeer verrast door de smaak! Dit is een blijvertje!
Gr.
Jan
Nelleke Adema zegt
Ah super, dat soort berichten hoor ik graag 🙂
Irina zegt
hoi hoi, even vraagje….gebruik je de kokosmelk uit zo’n blik of gewoon van een pak kokosmelk uit de winkel?
Nelleke Adema zegt
Ik heb kokosmelk uit een blik gebruikt. Ik gebruik meestal de fair trade, die vind ik het lekkerst!
mia zegt
Zo leuk je verhaaltjes en recepten te lezen,Gr Mia .
Nelleke Adema zegt
😀 Dankjewel Mia!