Het is nog vroeg als ik ’s ochtends wakker word. Langzaam open ik mijn ene oog en daarna mijn andere. Ik sluit ze weer en luister naar de geluiden om me heen. Op het platteland is het nooit stil, vooral niet in de lente. De wind laat het rolgordijn zachtjes heen en weer klapperen. De meerkoet in de sloot voor ons huis roept schor naar een partner. De haan kraait zijn ochtend ritueeltje. Achter mijn hoofd onder het dak hoor ik het geluid van een kip. Slimme vogels, die spreeuwen. Dat brengt me op een idee. Ik kijk naar Jacobus, die nog heerlijk ligt te slapen. Zachtjes loop ik naar beneden en schiet in mijn sloffen. Ik vul de fluitketel met water en omdat Jacobus ’s ochtends meer van de koffie is, is het koffiezetapparaat vijf minuten later vrolijk aan het pruttelen. Zachtjes glip ik naar buiten en geef Fien de kip en Foppe de haan te eten, terwijl Mickey de poes om mijn benen zigzagt, bedelend om ook wat te eten. Ik open het kippenhok en word beloond met een kakelvers eitje. Het is nog fris in de vroege ochtend. Snel ga ik weer naar binnen en pers wat sinaasappels uit. Een half uurtje later loop ik naar boven en maak Jacobus wakker met een ontbijtje op bed. Ik kruip snel onder het warme dekbed. Een goed begin van de dag!
Ontbijt op bed.. we doen het niet zo vaak. Toegegeven; het is lastig eten, half zittend/liggend onder ons schuine dak en het kruimelt zo. Maar het heeft ook wel wat, zo nu en dan. Ik maakte voor dit ontbijtje heerlijke en gezonde muffins (naar recept van Amber Albarda, die in mei uitkomt met een nieuw boek!), die niet kruimelen! Wist je dat het heel gezond is om je ontbijt te beginnen met goede eiwitten? Zo heb je meteen genoeg energie voor de hele ochtend. Deze ontbijtmuffins zijn makkelijk te maken en verrassend lekker!
Ontbijtmuffins
Type recept | Ontbijt |
Aantal personen | 4 muffins |
Totale tijd | 30 minuten |
Ingrediënten
- 50 gr. zachte geitenkaas
- 4 zongedroogde tomaten
- 3 stengels bieslook
- 4 eieren
- snufje zout en peper
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de zongedroogde tomaten in kleine stukjes. Meng samen met de geitenkaas en fijngeknipte bieslook.
- Verdeel dit mengsel over 4 ingevette muffinvormpjes.
- Meng nu de eieren, zout en peper losjes met elkaar, giet dit over het geitenkaas mengsel. Vul het tot de rand.
- Zet 20 minuten in de oven, laat even afkoelen en genieten maar!
Riemie zegt
Wat een makkelijk recept ga t zeker proberen Nelleke
Anke zegt
Wat leuk dat jullie een nieuwe haan hebben, de naam maakt het ook helemaal “af”! 😉
Nelleke Adema zegt
Leuk he! Zonder haan is het hier wel heel stil, al weet ik niet of onze buren dat ook vinden 😉