Door de week is mijn ontbijt vrij saai. Een appel met wat notenboter of een smoothie. In het weekend neem ik er graag wat meer de tijd voor. Toen Jacobus en ik elkaar net leerden kennen ontbeten we graag met warme broodjes uit de oven, belegd met kaas en een eitje erbij. We namen er echt de tijd voor en het voelde als het ultieme begin van het weekend; lekker rustig aan en doen waar je zin in hebt! En hoewel Jacobus in het weekend nog steeds geniet van die warme broodjes met kaas, eet ik liever iets anders. Maar nog steeds wil ik er wel dat ultieme weekend gevoel bij krijgen! Soms maak ik wafels bij het ontbijt, of een lekkere havermoutpap, maar sinds een tijdje geniet ik van deze heerlijke ontbijtmuffins. Ik vond het recept in het boek van Amy Chaplin en was verkocht! Ik maakte op vrijdagavond een voorraadje, die ik in de vriezer bewaarde, zodat ik nu al een tijdje kan genieten van deze heerlijke muffins! Het leuke is dat je de smaak naar eigen smaak kunt aanpassen! Gebruik fruit uit het seizoen wat je lekker vindt!
Deze ontbijtmuffins zitten vol gezonde stofjes, wat meteen zorgt voor een goed begin van de dag en daarnaast zijn ze ook super lekker als tussendoortje.
Ontbijtmuffins met pruim en chocola
Type recept | Ontbijt |
Aantal personen | 12 muffins |
Totale tijd | 45 minuten |
Ingrediënten:
- 2 el chiazaadjes
- 120 ml melk (ik gebruikte amandelmelk)
- 100 gr polenta
- 220 gr speltmeel
- 1 el bakpoeder
- 30 gr amandelmeel
- rasp + sap van 1 sinaasappel
- 100 ml kokosolie (gesmolten)
- 120 ml ahornsiroop
- 1 el vanille extract
- zout
- 2 pruimen
- 2 el jam
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng de chiazaadjes met het amandelmelk en laat een paar minuten staan
- Meng het bakpoeder met de polenta en speltmeel. Voeg ook het amandelmeel toe en roer goed door elkaar om klontjes te breken.
- Voeg de sinaasappelsap + rasp toe, samen met de kokosolie, vanille, zout en ahornsiroop en voeg ook de chiazaadjes met melk toe
- Mix alles met een lepel goed door elkaar tot een mooi beslag.
- Snijd de pruimen in kleine stukjes en voeg toe aan het beslag.
- Vul de muffinvormpjes voor de helft met het beslag. Doe er een tl jam in en vul verder tot de rand met de rest van het beslag.
- Zet 30 minuten in de oven en laat afkoelen voordat je ze op eet!
- Geniet!
Geef een reactie