Deze noodles met tuinboontjes zijn een heerlijk zomers gerecht, niet moeilijk om te maken, maar toch voedzaam en gezond! Ik hou van dit soort simpele gerechten en al helemaal als je ze buiten op kunt eten!
De zomer lijkt nog niet weg te willen! Dus moeten we er maar volop van genieten. Het liefst doe ik dat met een goed boek onder de appelboom en aangezien vandaag mijn vrije dag is zie ik mogelijkheden! Borre heeft ook geen problemen met dit weer. Nu het zo warm is laat ik hem vaak even zwemmen in een van de slootjes in de buurt. Hij kan zijn geluk niet op in het water, ik zie hem nog net niet glimlachen. Dit zomerse gerecht maakte ik in de zomervakantie, toen ik de tuinboontjes overal in verwerkte omdat ze anders niet op kwamen. Toen ik gister door de supermarkt liep zag ik ze weer liggen.. Het is nog niet te laat om deze heerlijke noodles te maken.
Noodles met tuinboontjes
Type recept | Hoofdgerecht |
Aantal personen | 2 |
Totale tijd | 10 minuten |
Ingrediënten
- 100 gr. tuinboontjes (vers of diepvries)
- 100 gr. (boekweit)noodles
- 1 rode paprika
- 4 worteltjes
- 3 bosuitjes
- 100 ml kokosmelk
- 3 el biologische pindakaas
- 2 teentjes knoflook
- snufje chilivlokken
- 1 el ketjap
- koriander
- sesamzaadjes
Werkwijze
- Volg voor de noodles de aanwijzingen op de verpakking en kook samen met de tuinboontjes.
- Snijd ondertussen de paprika in reepjes, rasp de wortels en snijd de bosuitjes in ringen. Doe in een grote kom.
- Maak de pindasaus: Doe de kokosmelk in een steelpannetje, voeg de pindakaas, knoflook, chilivlokken en ketjap toe en breng zachtjes aan de kook. Laat niet doorkoken!
- Verdeel alles over twee borden en bestrooi met de koriander en sesamzaadjes
- Geniet!

Geef een reactie