Eten bij iemand anders is altijd leuk! Je eet dingen die je zelf meestal niet klaar maakt en altijd is de smaak net een beetje anders. Een tijdje terug hadden we een etentje en kregen we nacho’s. Heel simpel, met gewoon een blikje tomatenpuree en wat kruiden, tomaatjes erover en geraspte kaas. Binnen no time stond het op tafel. En lekker dat het was! En aangezien we zelf nooit nacho’s aten, werd het tijd om zelf dus een gerecht uit te vogelen! Ik maakte nacho’s met zoete aardappelsaus, net even anders, maar toch super lekker!
Wist je dat je ook makkelijk nacho’s kunt maken van tortilla’s? En als je echt voedzame nacho’s wilt maken, kun je eens kijken naar het recept van my new roots. Zij maakte ze van kikkererwtenmeel. Waarschuwing: Maak dit gerecht niet als je ’s avonds nog de deur uit moet, of eet het samen met je vrienden. De knoflooksaus is vrij heftig en zorgt ervoor dat je lekker uit je mond gaat ruiken ;).
Nacho’s met zoete aardappelsaus
Type recept | Hoofdgerecht |
Aantal personen | 2 |
Totale tijd | 15 minuten |
Ingrediënten
Voor de zoete aardappelsaus:
- 250 gr. zoete aardappel
- half glas kookvocht
- snufje zout
- 0,5 tl uienpoeder
- 2 tl mosterd
- 0,5 tl paprikapoeder
Voor de knoflooksaus:
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 klein bekertje creme fraiche
- snufje zout
Verder nog:
- Nacho’s
- cherrytomaatjes
- peterselie
- geraspte oude kaas naar smaak
Werkwijze
Voor de zoete aardappelsaus:
- Snijd de zoete aardappel in blokjes.
- Breng water aan de kook en kook de zoete aardappel 10 minuten, totdat ze helemaal zacht zijn.
- Giet de aardappels af en bewaar een half glas kookvocht.
- Doe alle ingrediënten voor de saus in de foodprocessor en blend tot een sausje (of gebruik de staafmixer/blender)
Voor de knoflooksaus:
- Roer alle ingrediënten bijelkaar.
De nacho’s maken:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Leg de nacho’s op een bakplaat, bekleed met bakpapier.
- Schep de zoete aardappelsaus erover.
- Schep de knoflooksaus erover.
- Leg plakjes tomaat erover.
- Bestrooi met geraspte kaas.
- Zet 10 minuutjes in de oven.
- Geniet!
Maak je ook een recept van Proeven met Liefde? Superleuk! Laat het me weten door een foto op social media te plaatsen met de hashtag #proevenmetliefde.
Geef een reactie