Vrijdag pizzadag. Dat is eigenlijk al zo, zolang wij samenwonen, nu 8 jaar. Ik vind het fijn om mijn eigen pizza te maken, maar soms kom ik er te laat achter dat ik geen deeg meer in de vriezer heb of dat het deeg nog ín de vriezer zit en dus nog bevroren is. Deze naanpizza’s bieden uitkomst. Ze zijn supersnel klaar en niet moeilijk om te maken. Zeker als je al een paar naanbroodjes vooraf hebt gemaakt.
Deze pizzabroodjes doen het ook goed op feestjes. Je kunt zelf bedenken welke smaak je het lekkerst vindt, of allemaal verschillende smaakjes maken. Zo is er voor ieder wat wils. Ook zijn deze naanpizza’s leuk om te maken met kinderen. Zelf je eigen pizza beleggen en daarna opeten!
3 x Naanpizza’s
Type recept | Hoofdgerecht |
Aantal personen | 3 |
Totale tijd | 15 minuten |
Ingrediënten
- 3 naanbroodjes (zelfgemaakt of gekocht in de winkel)
Voor de pestopizza:
- 3 á 4 el groene pesto
- klein handje rucola
- 4 cherrytomaatjes in stukjes
- 2 schijfjes zachte geitenkaas
Voor de spinazie-ricottapizza:
- 5 champignons, in schijfjes gesneden en gebakken
- handje spinazie, in stukjes, meegesmoord
- 3 á 4 el ricotta
- geraspte parmezaan
Voor de vegetarische carbonara:
- 3 á 4 el ricotta
- halve tl uienpoeder
- takje peterselie
- 1 ei
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Beleg de pizza’s met pesto of ricotta.
- Doe de overige ingrediënten erop, behalve het ei voor de carbonara.
- Strooi de kaas erover .
- Zet 7 á 10 minuten in de oven.
- Wanneer je de pizza’s eruit haalt, breek je een eitje boven de carbonara pizza. Zet deze pizza nog even terug in de warme oven (hij hoeft niet aan) zodat het ei kan stollen.
- Snijd je pizza’s in stukjes.
- Geniet!
Maak je ook een recept van Proeven met Liefde? Superleuk! Laat het me weten door een foto op social media te plaatsen met de hashtag #proevenmetliefde.
Geef een reactie