Het is weer eens iets anders! Een eenpersoons cakeje die je zo in elkaar draait. Leuk om te serveren als je gasten krijgt en handig om te maken als je plotseling zin krijgt in iets lekkers. Het is makkelijk om verschillende smaakjes toe te voegen, aangezien je toch eenpersoons porties maakt. Ik ben fan van deze handige manier om een cakeje te bakken, je zou hem zelfs als ontbijt kunnen maken!
Ik ben niet zo’n fan van de magnetron. Al die straling in mijn eten hoeft voor mij niet zo. Ik maak deze mugcake net zo lief in de oven. Kost iets meer tijd, maar dan heb je ook wat! Let op; het is heel verleidelijk om het kopje vast te pakken als je het uit de oven haalt, maar het is gloeiend heet. Wacht dus tot je cakeje helemaal is afgekoeld voordat je hem opeet (of gebruik ovenwanten ;)) Om inzakken te voorkomen kun je de mugcake laten afkoelen in de oven, met het deurtje op een kier.
Mugcake
Type recept | Voor bij de koffie |
Aantal personen | 1 |
Totale tijd | 30 minuten |
Ingrediënten
Basisrecept voor 1 mugcake:
- 30 gr. amandelmeel
- 4 el amandelmelk
- 0,5 tl vanillepoeder
- 1 tl honing
- 1/4 tl bakpoeder
- 1 ei
Voor de appeltaart variant:
- 1/8e appel, zonder klokhuis, in kleine blokjes gesneden
- half handje rozijnen
- halve tl kaneel
Voor de brownie variant:
- 1 el cacao
- 1 blokje pure chocola
- 4 walnoten in stukjes gehakt
- gebruik 1 el amandelmelk extra, anders krijg je een droog cakeje
Voor de sinaasappel-pecan variant:
- 1 tl sinaasappelrasp
- 8pecannootjes grof gehakt
- gebruik dezelfde hoeveelheid ahornsiroop in plaats van honing voor een nog lekkere variant!
Voor de carrotcake variant:
- halve geraspte bospeen
- 15 rozijnen
- 0,5 tl kaneel
- 1 el geraspte kokos
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng alle ingrediënten voor het basisrecept tot een papje.
- Voeg jouw gewenste smaakjes toe (zie de varianten).
- Zet 20 minuten in de oven.
Anoniempjee zegt
Kan een gewone mok in de oven of gaat hij dan kapot?
Nelleke zegt
Hai, ik zou wel een ovenbestendige mok gebruiken. Het kan zijn dat hij anders stuk gaat. Succes ermee!
slompie zegt
Zojuist de appelvariant gemaakt. Ik proefde vooral ei! Het amandelmeel zit nog in mijn hele gebit. Geen succes voor mij.
Nelleke zegt
Wat jammer om te horen! Heb je alles wel goed gemixt? Het klinkt alsof het amandelmeel en ei niet met elkaar gebonden is tot een beslag, jammer!
Anne zegt
Yum. Zo lekker altijd. Die appel variant vooral, heerlijk met amandelmeel als ontbijt.