De lente is begonnen! Voorzichtig zie je de eerste tekenen. In onze moestuin staan nog een paar struiken boerenkool. Toen ik laatst wat wilde plukken voor een salade hoorde ik het gemekker van een lammetje. De eerste lammetjes van de buren zijn weer geboren en over een tijdje dartelen ze weer rond in het weiland achter huis. ’s Ochtends vroeg hoor je de meerkoeten en eenden weer hun bekende riedeltje opvoeren, ze zijn bezig om nestjes te bouwen, net als de koolmeesjes in de nestkastjes aan de wilgen. Toen ik van de week om 6.15 met Borre door de straat liep werd ik getrakteerd op een lucht die in brand stond, zo mooi roze! Ik liep naar het kruispunt aan het eind van de straat en bleef even staan. Ik zag langzaam de zon opkomen, met voor die brandende zon een klepperende ooievaar. Hij vloog een eindje met me mee. En afgelopen week op een andere ochtend, met zo’n zelfde roze lucht, zag ik in de mist een vijftal reeën door het weiland snuffelen. Langzaam komt de natuur weer tot leven en voel ik zelf ook weer een frisse energie waarvan ik zin krijg in buiten zijn!
Dus vandaag deel ik met jullie een lekker recept met een fris kleurtje, waar je veel energie van krijgt. Matcha.. het is een groen goedje en smaakt naar groene thee. Het schijnt ontzettend veel voordelen te hebben voor je gezondheid. Zo schijnt het de gezondste theesoort te zijn en ontzettend goed voor je spijsvertering. Het bevat veel vitaminen en anti-oxidanten en is rijk aan chlorofyl. Ik ben al een tijdje aan het experimenteren met de perfecte combinatie voor een matcha latte en heb voor mij de perfecte smaak gevonden. Er zijn ontelbare variaties te vinden op internet, maar na een aantal dingen uitgeprobeerd te hebben, was dit de winnende combinatie. De kaneel en vanille halen het scherpe randje van het bittere af en door toevoeging van melk krijgt deze matcha latte een heerlijk zachte smaak. Drink hem in plaats van koffie, maar liever niet ’s avonds, vanwege het oppeppende effect!
Matcha latte
Type recept | Drankje |
Aantal personen | 1 |
Totale tijd | 15 minuten |
Ingrediënten:
- 1 tl matcha
- 0,5 glas amandelmelk
- halve tl kaneel
- halve tl vanillepoeder
- 0,5 glas kokend water
Werkwijze
- Verwarm de amandelmelk en het water in een steelpannetje.
- Doe de matchapoeder in een mok of glas.
- Giet het melk/water bij de matcha en roer goed door elkaar. Je kunt het kloppen met een speciaal kloppertje. Klopt het niet teveel, want anders wordt het bitter.
- Doe het vanillepoeder en de kaneel erbij en klop nog eens goed door elkaar.
- Geniet!
Geef een reactie