Luid miauwend en met grote ogen stapte Doortje gister de huiskamer binnen en maakte vervolgens rechtsomkeert weer naar buiten. Katten en verandering gaan niet goed samen. Ze moet er maar aan wennen.. De komende week wordt het tapijt in de kamer en keuken eruit gehaald en krijgen we laminaat ervoor in de plaats. Ik was gister de hele dag bezig met dingen uitruimen, zodat we vandaag ons meubilair naar de garage van de buren konden sjouwen. Het schijnt nogal een lastig klusje te worden, omdat onze vloer niet gelijk loopt. In het midden van de kamer loopt een grote kuil die opgevuld moet worden. Gelukkig is daar mijn vader, die vroeger vaak vloeren heeft gelegd. Hij zal ons deze week gaan helpen met alles.
Halverwege het poetsen en sjouwen werd ik een beetje duizelig.. tsja.. tijdens een detoxperiode kun je beter wat rustig aan doen. Dus deed ik een stapje terug en maakte ik een salade die ik jullie niet wil onthouden! Vooral de combinatie van gegrilde paprika met mango is erg lekker! Deze mangosalade zet je in een handomdraai op tafel en als je net zo’n sappige, zoete mango hebt als ik had, heb je gegarandeerd een succes op tafel. Dankzij de noten had ik weer genoeg energie om de rest van de middag rustig verder om te rommelen.
(Vanochtend werden we wakker van een vogel onder onze dakpannen die een kip na deed. De lente is in aantocht!)
Mangosalade met gegrilde paprika
Type recept | Salade |
Aantal personen | 2 |
Totale tijd | 20 minuten |
Ingrediënten
- 1 rode paprika
- 1 mango
- 50 gr. pecannoten
- 100 gr. gemengde salade
- 1 el honing
- 1 el balsamicoazijn
- 1 tl mosterd
- een scheutje olijfolie
Werkwijze
- Maak eerst de dressing door de honing, balsamicoazijn, mosterd en olijfolie met elkaar te mengen. Zet even apart.
- Snijd de mango in kleine reepjes en zet even apart.
- Halveer de paprika en snijd in halve ringen.
- Rooster de pecannoten 2 minuten op hoog vuur in een droge koekenpan. Blijf erbij en schep regelmatig om.
- Grill de paprikaringen in een grillpan op hoog vuur, of in de oven op de grillstand. Bij mij was vijf minuten grillen in de pan genoeg. Schep na 2,5 min. even om.
- Was de salade en meng de paprika, mango en pecannoten er doorheen. Sprenkel tenslotte de dressing erover en klaar!
- Eet smakelijk!
Thea Landheer zegt
Beste Nelleke, doordat ik in de bibliotheek zat te lezen in het tijdschrift ‘Landleven’ ontdekte ik het artikel over jou.
Nu heb ik via de website verschillende recepten genoteerd, die ik ga uitproberen en begin vanavond ge lijk met de mooie komkommersalade. Ook de paprikasoep lijkt me wel wat.
Met hartelijke groet
Thea
Nelleke zegt
Wat ontzettend leuk Thea! Ik hoop dat je de recepten lekker vindt, veel plezier! Groetjes Nelleke
Naomi de Jong zegt
Heerlijk ziet het er uit en wat een mooie foto’s. Ik ben onder de indruk van je site, zet het in mijn favorietelijst!
Groetjes, Naomi
Nelleke Adema zegt
Hoi Naomi, wat leuk om te horen 🙂