Deze linzensalade doet het goed als bijgerecht voor een barbecue of op een feestje. En wat over is kan mee in de lunchtrommel, super handig!
Mijn vakantie zit er weer op. Afgelopen weken hebben we het heerlijk rustig aan gedaan. Aan het begin was het natuurlijk super warm, ik zat veel aan de waterkant met een boek of was lekker binnen aan het knutselen of koken. Als het zo warm is, worden bij ons de gerechten ook simpeler en meloen als tussendoortje was favoriet!
We zijn een weekje weggeweest naar de Ardennen, waar we veel hebben gewandeld en van de omgeving hebben gezien. We zaten op een kleinschalige camping waar je vuurtjes mocht stoken en veel old school camperbusjes stonden.
Afgelopen week ben ik weer op school geweest om alles klaar te maken voor de start van het schooljaar. Vakantie is fijn, maar mijn werk is stiekem toch ook wel erg leuk en gelukkig begint het aan het eind van de vakantie dan ook wel weer te kriebelen om aan de slag te gaan. Een goed teken!
In de zomer komt het regelmatig voor dat we ergens een barbecue hebben, of zelf eentje organiseren. Aangezien ik zelf bijna geen vlees eet, vind ik het fijn om er een goed vullende salade bij te hebben. Deze linzensalade is bij ons favoriet. De basis van linzen en kruiden is bij benadering altijd hetzelfde, de groenten variëren en zijn afhankelijk van het seizoen en waar we zin in hebben. Wat ik over heb vind ik heerlijk om de volgende dag mee te nemen naar het werk, maar als ik hem maak voor een feestje gaat hij eigenlijk altijd helemaal op 😉
Linzensalade
Type recept | Hoofdgerecht |
Aantal personen | 2 |
Totale tijd | 45 minuten |
Ingrediënten
- 150 gr. beluga linzen
- 1 sjalotje
- 1 teentje knoflook
- 2 el olijfolie
- 1 tl komijn
- halve tl paprikapoeder
- 2 takjes peterselie
- snufje zout
- sap van een halve citroen
- 1 puntpaprika
- 5 cherrytomaatjes
- 1/4 komkommer
- 4 augurkjes
- 100 gr. feta
Werkwijze
- Kook de linzen volgens de aanwijzing op de verpakking en laat daarna afkoelen.
- Maak een dressing van de kruiden, olijfolie, citroensap en knoflook
- Snijd de komkommer, augurk en puntpaprika in kleine blokjes.
- Snipper het sjalotje en snijd de cherrytomaten in kwarten.
- Doe alles in een grote kom en kruimel de feta erover.
- Zet nog even weg in de koelkast, want koud is hij het allerlekkerst!
- Geniet!
Ook lekker met heel fijn gesneden spinazie, geraspte wortel en rozijnen!
Geef een reactie