Dit ‘life changing loaf of bread’ komt van mijn favoriete foodblogster Sarah Britton en is een heerlijke vervanger voor brood: Vullend, voedzaam en lekker!
Ik struin graag het internet af opzoek naar nieuwe inspiratie. Er zijn maar een paar blogs die ik volg en iemand die mijn absolute favoriet is, is Sarah Britton van My New Roots. Ik houd van haar natuurlijke aanpak en visie, zonder met een vingertje te wijzen of mee te gaan in de hype die er rondom voeding hangt. Graag probeer ik haar recepten uit, zoals ook dit ‘life changing loaf of bread’.
Ik maakte dit brood een keer eerder, maar toen vond ik het niet zo geslaagd. Hij was goed gelukt, maar de smaakcombinaties waren niet helemaal naar mijn zin. Een tijdje geleden maakte ik hem weer, deze keer met rozijnen en kaneel. Een stuk beter! Eigenlijk is dit brood niet echt een brood, maar meer een soort broodvervanger. Ik eet hem graag bij een salade met een beetje boter erop. En nadat mijn brood is afgekoeld, snijd ik hem in dunne plakjes en bewaar ik ze in de vriezer. Zo kan ik er ’s ochtends altijd eentje uitgrissen voor mee naar het werk!
Life changing loaf of bread
Type recept | Brood |
Aantal personen | 10 plakjes |
Totale tijd | 1 nacht + 2 uren |
Ingrediënten
- 140 gr. zonnebloempitten
- 90 gr. lijnzaadjes
- 70 gr. hazelnoten
- 150 gr. havermout
- 4 el vlozaadvezels (psyliumvezels)
- snufje zout
- 1 el venkelzaadjes
- 2 handjes rozijnen
- 2 el ahornsiroop of honing
- 3 el kokosolie, boter of ghee (ik gebruikte kokosolie)
- 340 ml water
- 1,5 tl kaneel
- 1 tl anijspoeder
Werkwijze
- Meng alle droge ingrediënten in een kom door elkaar.
- Meng alle natte ingrediënten in een andere kom door elkaar.
- Meng de natte en droge ingrediënten met elkaar tot een nat deeg.
- Doe het deeg in een cakevorm, strijk de bovenkant glad met een lepel en laat 4 uurtjes (of een nacht) op kamertemperatuur rusten.
- Verwarm de oven voor op 180 en bak 20 minuten in het midden van de oven.
- Haal je brood uit de vorm, zet hem op zijn kop en bak nog een keer 30-40 minuten tot hij klaar is. Hij moet hol klinken als hij uit de oven komt.
- Laat helemaal afkoelen en snijd in plakjes.
Maak hem hartig met zongedroogde tomaatjes en olijven!
Geef een reactie