Wat een leuke verrassing zag ik toen ik gister thuis kwam na familiebezoek tijdens de kerstdagen; Proeven met Liefde is lekker aan het groeien via facebook. Het geeft me een ontzettend goed gevoel om te zien dat steeds meer mensen geïnteresseerd zijn in de recepten op deze site en bewust met eten bezig zijn.
Verder krijg ik regelmatig de vraag of de recepten op mijn site ook glutenvrij zijn. Ik heb zelf geen problemen met gluten, maar vind het wel leuk om recepten uit te proberen die glutenvrij zijn. Toen ik mijn bestanden eens nakeek zag ik dat onbedoeld veel recepten glutenvrij zijn. Ik heb daarom een categorie aangemaakt voor alle glutenvrije recepten. Dat is makkelijker zoeken voor de mensen die hierin geïnteresseerd zijn. Ik heb nu weer lekker twee weken vakantie (inmiddels nog anderhalve week) en dus maak ik tijd om weer een heleboel nieuwe recepten uit te proberen.
Vandaag het recept van een superlekkere soep met alleen maar gezonde ingrediënten. Zelf vind ik hem extra lekker zo na de feestdagen. Voor mij is kerst echt een familiefeest, gepaard met lekker eten en gezelligheid. Maar vaak doet mijn buik wel een beetje raar na twee dagen anders eten en heb ik behoefte aan iets lichters. Deze soep is extra fijn voor je buik. De wortels geven je darmwerking een boost door het aantal vezels dat erin zit. De paprika is extra lief voor je darmen doordat je het velletje eraf haalt, gember zit vol genezende voedingsstoffen, zo ontgift het je lichaam, bevordert het de stoelgang en verhelpt het een opgeblazen buik. Ik kan nog wel even doorgaan, want de bleekselderij, knoflook en tomaten bevatten ook allerlei gezonde stofjes, maar het belangrijkste is dat deze soep gewoon erg lekker is!
Lief-voor-je-buik-soep
Type recept | Soep |
Aantal personen | 4 |
Totale tijd | 60 minuten |
Ingrediënten
- 2 winterpenen
- 2 paprika’s
- 3 tomaten
- 2 stengels bleekselderij
- 2 teentjes knoflook
- 1 blonde ui
- een halve cm gember, fijngesneden
- scheutje olijfolie
Werkwijze
- Snijd de paprika in groffe parten, zet ze 30 minuten in een voorverwamde oven van 220 graden.
- Snijd de wortels, bleekselderij, tomaten, ui, knoflook en gember en doe bij elkaar in een pan. Laat even fruiten met een beetje olijfolie.
- Voeg na vijf minuten water toe, totdat alle groenten ruim onder staan en laat lekker pruttelen.
- Wanneer de paprika klaar is, laat je deze afkoelen. Als het goed is laat het velletje los en kun je deze er zo afpeuteren.
- Doe ze bij de soep en laat weer even pruttelen.
- Haal de pan van het vuur en haal de staafmixer er doorheen, zodat alles een dikke puree wordt.
- Garneer met komijnzaadjes en asafoetidapoeder.
Machteld zegt
Hoi Nelleke,
Wat een prachtige site heb je toch! Leuk om te lezen, lekkere recepten en die foto’s…… Mooi work.
Groeten uit het dorp,
Machteld
Nelleke Adema zegt
🙂 Dankjewel Machteld!
Petra zegt
Oeps, dan moet je buik wel paprika en tomaat kunnen verdragen, anders ben je niet bepaald lief voor je buik.. toch pech als je nachtschades niet eten kunt:)
Evenwel heerlijk recept hoor!!!!