Vroeger maakte mijn moeder wel eens komkommersalade. Volgens mij sneed ze dan de komkommer met een kaasschaaf in dunne plakjes, deed ze in een schaal met een scheutje azijn en suiker en liet ze dan een dagje staan. De smaken waren zo helemaal in de komkommer getrokken en lekker dat het was! Als het moest kon ik met gemak zo’n hele schaal op. Jammer dat we het moesten delen door vijf ;).
Ik maakte een soortgelijke salade, maar dan met een iets andere dressing. Ook voegde ik feta en rode ui toe. De dressing maakt deze salade af. Wist je dat appelazijn gezond is? Het is bevorderend voor je spijsvertering en het heeft een reinigende werking. Pluspuntje dus!
Komkommersalade
Type recept | Salade |
Aantal personen | 4 |
Totale tijd | 20 minuten |
Ingrediënten
- 1,5 komkommer
- 1 rode ui
- 1 pot feta
- 2 tl honing
- 2 el appelazijn
- scheutje olijfolie
- snufje zout
Werkwijze
- Snijd de komkommers in hele dunne plakjes, ik gebruikte een kaasschaaf hiervoor. Als je gaat voor de mooi, kun je ze ook in de lengte snijden en opkrullen wanneer je ze op het bord legt (zoals je op de foto’s ziet)
- Snipper de ui flinterdun.
- Schep de komkommer, ui en feta bij elkaar in een grote kom.
- Maak een dressing van de overige ingrediënten en roer goed door elkaar.
- Deze salade is het lekkerst als je hem een paar uurtjes van te voren maakt, zodat de smaken van de dressing goed kunnen intrekken!
- Geniet
Maak je ook een recept van Proeven met Liefde? Superleuk! Laat het me weten door een foto op social media te plaatsen met de hashtag #proevenmetliefde.
Geef een reactie