Er zijn van die dingen die je een keer in je leven geprobeerd moet hebben. Voor mij is knoflooksoep maken daar een van. Vandaag deel ik een recept voor knoflooksoep, die je hele huis doet geuren naar kruiden en… je raadt het al; knoflook
Na alle Sinterklaasrecepten is het weer tijd voor een lekker soepje. Ik ben dol op soep. Ik eet het twee keer per week, maar van mij mag het best nog vaker op het menu! Mijn favoriet? Chinese tomatensoep. Het vaakst ga ik voor een soep met zoete aardappel, pompoen of een tomatensoep. Maar soms is het ook leuk om iets uit te proberen waarvan je absoluut geen idee hebt of het wel lekker zou zijn. Zoals deze knoflooksoep.
Knoflooksoep
Type recept | Soep |
Aantal personen | 4 |
Totale tijd | 60 minuten |
Ingrediënten:
- 2 blaadjes salie
- 2 takjes tijm
- 1 laurierblaadje
- 15 teentjes knoflook
- Snufje zout
- 1 ei
- 2 eidooiers
- 50 gr. geraspte parmezaan
- 60 ml olijfolie
Voor de broodstengels:
- 2 sneetjes oud brood
- 1 teentje knoflook
- 6 el olijfolie
Werkwijze
- Breng een liter water aan de kook, voeg de salie, tijm en laurierblaadjes toe.
- Pel de teentjes knoflook, snijd ze doormidden en haal de kern eruit (het witte/groene stukje), pers uit boven de pan met kokend water.
- Laat dit 45 minuten pruttelen, zodat je een soort bouillon hebt.
- Zeef de bouillon, bewaar het vocht.
- Mix het ei, de dooiers, snufje zout en parmezaan.
- Giet hier heel langzaam, terwijl je roert, de olijfolie bij. Je krijgt nu een soort romig papje.
- Giet er een heel langzaam een soeplepel bouillon bij terwijl je roert, je papje wordt nu egaal en dunner.
- Voeg dan langzaam de rest van de bouillon toe terwijl je blijft roeren.
- Verwarm de soep nog even op het vuur terwijl je roert, maar laat het niet koken. Draai het vuur uit en garneer met zout en peper.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng de olijfolie en knoflook met elkaar en snijd het brood in repen.
- Bedek al het brood met het olijfolie en de knoflook en zet 10 minuten in de oven.
- Geniet!
Naomi de Jong zegt
Deze soep ga ik gauw maken…ben gek op knoflook maar ook op de kruiden in de soep. En dan met eidooiers..ben erg benieuwd!
Groetjes, Naomi
Nelleke zegt
Leuk! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt!