Ik maak niet meer elke dag sap, maar zo nu en dan staat de slowjuicer weer op het aanrecht. Het frisse gevoel van een sapje is voor mij gelijk een goed begin van de dag en ik vind ze gewoon ontzettend lekker! Deze kiwi gembersap is eentje die ik maakte toen ik nog wat zachte appels en kiwi’s over had. Vaak gebruik ik overrijp fruit dat op moet voor een sapje. En restjes van het koken (bijvoorbeeld de steel van broccoli) bewaar ik in een bakje in de koelkast. Zo gooi ik minder weg en wist je dat juist in de delen die je weg gooit vaak veel vitaminen zitten? De gember in dit sapje helpt extra goed bij de spijsvertering. Een fijn sapje dus in deze tijd van het jaar!
Kiwi gembersap
Type recept | Sap |
Aantal personen | 1 |
Totale tijd | 5 minuten |
Ingrediënten
- 2 kiwi’s
- 1 groene appel
- 1 cm gemberschijf
- halve komkommer
- 2 takjes munt
Werkwijze
- Snijd alle ingrediënten zodat ze in een slowjuicer of sapcentrifuge passen.
- Haal door de slowjuicer/sapcentrifuge en vang het sap op.
- Geniet!
Maak je ook een recept van Proeven met Liefde? Superleuk! Laat het me weten door een foto op social media te plaatsen met de hashtag #proevenmetliefde.
Geef een reactie