Allereerst wens ik jullie het allerbeste voor 2015! Ik hoop dat jullie een fijne jaarwisseling hebben gehad en dat 2015 mag brengen wat je ervan wenst. Goede voornemens voor het nieuwe jaar heb ik niet. Ik begin liever met iets nieuws wanneer het goed voelt en niet op een bepaalde datum, maar er staan natuurlijk wel wat leuke dingen in de planning voor 2015. Zoals het nu staat gaan we op vakantie naar Zweden in de zomer en in de herfst een weekje naar Verdun. De vakantievoorpret is al begonnen (ja, ik ben zo iemand die al een jaar van te voren voorpret heeft) doordat we nu opzoek zijn naar een mooie de Waard tent. We zijn gister bij de Vrijbuiter geweest om inspiratie op te doen en hebben al veel moois gezien! Nu eerst nog maar even sparen ;). Verder ben ik plannen aan het maken voor het geven van workshops en hoop ik weer een boel nieuwe recepten te bedenken.
Vandaag wil ik met jullie het recept van een heerlijke kikkererwten salade delen. Kikkererwten zijn een rijke bron van eiwit, wat ervoor zorgt dat je bloedsuikerspiegel mooi stabiel blijft. Door ze te roosteren worden ze heerlijk knapperig (is ook een leuk alternatief voor borrelnootjes in het weekend!). De tomaten en komkommer geven het een heerlijk frisse smaak. Deze kikkererwten salade is makkelijk om te maken en ook heerlijk om mee te nemen als lunchgerecht naar je werk! De geroosterde kikkererwten zou ik dan even in een apart bakje doen, omdat ze anders erg zacht worden door de dressing.
Kikkererwtensalade
Type recept | Lunch |
Aantal personen | 2 |
Totale tijd | 30 minuten |
Ingrediënten
- 200 gr. kikkererwten (ik gebruikte uit een potje)
- 10 kerstomaatjes gehalveerd of in vieren
- 1 bol buffelmozzarella
- halve komkommer
- 2 grote handen rucola
- snufje zout
- 2 el ketjap of sojasaus
- 1 el mosterd
- 1 el olijfolie
- 1 tl balsamico
- takje peterselie
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Spoel de kikkererwten schoon en doe 100 gr. kikkererwten in een grote schaal. Doe de andere 100 gr. in een kleiner schaaltje en meng met de ketjap. Bekleed een rooster met bakpapier en zet de kikkererwten met ketjap 15 minuten in de oven op 200 graden.
- Snijd de komkommer in reepjes en doe bij de kikkererwten in de schaal. Voeg de tomaatjes toe en de mozzarella in kleine stukjes.
- Maak een dressing van de mosterd, olijfolie, een snufje zout en balsamico.
- Wanneer je kikkererwten uit de oven kunnen, meng je ze met de rest van de salade.
- Doe in een mooie saladeschaal de rucola. Leg hier bovenop de kikkererwtensalade, schenk de dressing erover en maak af met een takje peterselie.
- Geniet!
[…] soms een restje van het avondeten van de vorige dag of gewoon een lekkere salade. Rond een uur of 14.00 een appel en rond 16.00 een zelfgemaakte mueslireep. Dan om 18.00 mijn […]