Onze tuin staat vol heerlijke aardbeien, aalbessen, frambozen en bosaardbeitjes. Je kunt je wel voorstellen dat ik mijn geluk niet op kan als ik door de tuin loop! Bosaardbeien zijn piepkleine aardbeien, die bij ons dienst doen als bodembedekker. Ik proefde ze voor het eerst toen we vorig jaar in Zweden op vakantie waren. Elke dag wandelden we door het bos en kwamen we deze kleine aardbeien tegen. Natuurlijk kon ik het niet laten ze te plukken. Elke keer als ik deze kleine vruchtjes eet denk ik weer terug aan die fijne vakantie in Zweden..
Deze jam van rood fruit bevat veel verschillende soorten fruit. De verhoudingen zijn variabel, afhankelijk van wat jij tot je beschikking hebt. Je zou hem ook alleen kunnen maken van aardbei of framboos. Maar net wat je lekker vindt! In mijn jam voegde ik wat kamille toe, om de smaken van het fruit extra op te halen. Het groeit bij ons in overvloed en het ruikt zo lekker. Ik voegde geen suiker toe, maar honing. Ik denk dat als ik iets langer had gewacht, mijn fruit nog zoeter was geweest en de honing misschien overbodig. Dat is natuurlijk ook heel afhankelijk van je eigen smaak!
Jam van rood fruit en kamille
Type recept | Bijgerecht |
Hoeveelheid: | 200 gr. |
Totale tijd | half uurtje |
Ingrediënten:
- 500 gr. rood fruit
- 1 steranijs
- rasp van een halve citroen
- 10 kamille bloemen
- 1 el honing
- 1 tl vanille
Werkwijze
- Was het fruit en doe in een pan met 1 el water en de anijs. Breng op laag vuur zachtjes aan de kook.
- Voeg de rasp, bloemblaadjes van de kamille, honing en vanille toe en laat nog 20 minuten pruttelen.
- Draai het vuur uit en haal de steranijs eruit, laat afkoelen.
- Giet over in een potje, maximaal een week houdbaar in de koelkast!
- Geniet!
Geef een reactie