Toen ik afgelopen vrijdag thuis kwam van mijn werk vond ik het een beetje vreemd dat Borre me niet op stond te wachten bij het hek. Toen ik naar binnen ging en hij ook niet tegen de terrasdeur op sprong vond ik dat nog vreemder. Hij zou toch niet weg zijn? Toen ik de tuin in liep zag ik hem zitten. Vastgebonden aan het hok met een lang touw. O jee, dat beloofde niet veel goeds. Ik inspecteerde de tuin en ja hoor.. ik zag een stuk kapot gebeten gaas en twee spijlen in het hek die om waren gebogen. Ik ging aan de andere kant van het hek staan en lokte Borre met een snoepje. Hij stapte er zo doorheen.
Toen we de volgende ochtend verhaal gingen halen bij de buren, vertelden ze dat hij in het weiland achter huis was geweest. Wild springend en rennend. De buurvrouw liet hem maar begaan, hij zou zich nu toch niet laten pakken. Uiteindelijk kon ze hem weer de tuin in krijgen, maar even later kroop hij onder haar veranda vandaan. Helemaal nat! Nadat ze hem weer in de tuin had gebracht (en daarna nog eens) belde de andere buurvrouw; hij was bij de schapen in de garage, die moesten lammeren. En inmiddels in het weiland aan de andere kant van de weg en ook het weiland erachter pakte hij vrolijk mee. Ondertussen springend in sloten en wild rennend. Uiteindelijk kon de buurvrouw hem vangen en bonden ze hem vast aan het hok. Geen wonder dat hij gister en vandaag nog zo rustig is. Hij is bekaf van al dat avontuur. Ik moet er niet aan denken dat hij onder een auto was gekomen of dat een auto uit moest wijken voor hem.. Er hadden rare ongelukken kunnen gebeuren. Om het goed te maken bakte ik gister twee cakes (niet voor Borre welteverstaan..), ik kon me zo voorstellen dat de buren hier ook niet echt op zaten te wachten. Het gat in het hek is weer gemaakt en het hele hek is dubbel-dubbel gecheckt. Op hoop van zegen gaan we morgen weer aan het werk.
De laatste tijd reken ik hummus tot mijn favorieten. Lekker als dip voor groenten voor tussendoor of op een rijstwafel. Ik maak op zondag een hele bak en gedurende de week nemen we kleine beetjes mee naar het werk om wortels en komkommers in te dippen. Super lekker en ook nog eens gezond. In worteltjes zitten A vitaminen die vet oplosbaar zijn. Ze worden dus beter opgenomen als je er een beetje vet bij eet. Dus niet alleen gezond, maar ook nog eens erg lekker!
Hummus met tomaat en basilicum
Type recept | Dip |
Aantal personen | 250 gr |
Totale tijd | 15 minuten |
Ingrediënten:
- 1 potje kikkererwten
- 1 teentje knoflook
- sap van een halve citroen
- 6 cherrytomaatjes
- 5 takjes basilicum
- 5 el olijfolie
- snufje komijnpoeder
- snufje zout
Werkwijze
- Doe alle ingrediënten in een foodprocessor of blender en blend tot alle ingrediënten een puree zijn geworden
- Ook lekker als groentendip of op een rijstwafel
- Geniet!
Geef een reactie