Terwijl ik dit typ woedt er een soort storm rond ons huis. De luiken klapperen en heen weer en Borre heeft een plekje op mijn voeten gevonden. Hij heeft een hekel aan het geluid van klapperende luiken. De lucht is grijs en de weg ligt bezaaid met bladeren en takjes. De wind gaat gepaard met regenbuien, ik blijf lekker binnen! En ja.. ik niet naar buiten kan, dan weet je wel wat ik het liefste doe; experimenteren met recepten.
Er wordt wel vaker gezegd dat bramen en chocola ontzettend goed met elkaar combineren. Het werd hoog tijd om de proef op de som te nemen. Dit drankje heeft een licht fruitige ondertoon, toch proef je de bramen niet echt. Ik zie al helemaal voor me dat we tijdens een wandeling in het bos bramen plukken (ook al hebben we ze gewoon in de tuin) en dan bij terugkomst lekker voor de houtkachel zitten met dit lekkere drankje.
Hot chocolate met bramen
Type recept | Drank |
Aantal personen | 2 |
Totale tijd | 10 minuutjes |
Ingrediënten
- 100 gr. bramen (vers of bevroren)
- 1 el water (alleen als je verse bramen gebruikt)
- 0,5 tl vanillepoeder
- 2 glazen (amandel)melk
- snufje kaneel
- 60 gr. pure chocola
- 1 el cacao
- optioneel: honing
Werkwijze
- Ontdooi de bramen. Kook ze vijf minuten in een steelpannetje. Als je verse bramen gebruikt, kun je hier nu 1 el water aan toevoegen.
- Haal de bramen door een zeef en van het vocht op. Schraap de puree aan de buiten van de zeef eraf en doe door het vocht. De zaadjes kun je weggooien.
- Verwarm de melk.
- Snijd de chocola fijn en doe bij de melk.
- Voeg de bramen, kaneel en vanille toe en roer goed door elkaar.
- Je kunt het eventueel nog zoeten naar smaak met een beetje honing of ahornsiroop.
- Geniet!
Maak je ook een recept van Proeven met Liefde? Superleuk! Laat het me weten door een foto op social media te plaatsen met de hashtag #proevenmetliefde.
Geef een reactie