De laatste tijd ben ik steeds wat meer bezig met fotografie. Misschien heb je wel gemerkt dat mijn foto’s een wat andere achtergrond hebben en dat ik met een andere lens fotografeer. Ik mag de macro lens van Jacobus namelijk gebruiken en eigenlijk wil ik er nu al geen andere lens meer op..Toen we Sinterklaas met mijn familie vierden kreeg ik een paneel van hout, gemaakt door mijn vader. Het zijn planken van de keukenvloer van mijn ouderlijk huis, waar ik vroeger op heb leren lopen. Ze wilden de vloer eigenlijk weggooien, maar hebben gelukkig een deel bewaard! Ik had allerlei accessoires gevraagd voor het fotograferen en dit was er een van. En dat bracht ons op een idee. Jacobus werd aan het werk gezet en timmerde nog drie panelen in elkaar, die ik grijs, wit en blauw verfde. Nu kan ik altijd kiezen tussen verschillende achtergronden. Superleuk! En tsja.. ook de kommetjes, borden en stofjes zijn afgelopen periode flink uitgebreid. Ik had een ikea kist opgeknapt als opbergruimte, maar deze is inmiddels te klein. Dus nu moet de oude buffetkast in het kantoortje eraan geloven. Het plan van dit weekend is om hem helemaal op te ruimen en alle fotografiespullen hierin te bewaren. Een leuk weekendklusje!
Mijn weekend begon in elk geval goed, met een ontbijtje van hazelnoot yoghurt. Zelf yoghurt maken ligt niet echt voor de hand, maar deze versie is echt super makkelijk. Natuurlijk kun je dit geen echte yoghurt noemen, omdat hij zuivelvrij is, maar eerlijk gezegd vind ik deze nog lekkerder dan gewone yoghurt. Helemaal als hij nog een beetje warm is. De smaak van anijs doet een beetje denken aan vroeger en de vanille combineert erg goed met de smaak van hazelnoten. Vooral nu het buiten steeds een beetje kouder begint te worden (gister sneeuwde het!) ontbijt ik in het weekend graag met iets warms.
Dit recept is aangepast van Kyra de Vreeze en komt uit het boek Kyra’s Kitchen. Een aanrader als je opzoek bent naar gezonde, vegan recepten!
Hazelnootyoghurt
Type recept | Ontbijt |
Aantal personen | 1 |
Totale tijd | 20 minuten |
Ingrediënten
- 100 gr. hazelnoten
- 200 ml water
- 2 dadels (nachtje geweekt)
- 12 gr. arrowroot
- 20 druppels vanille essence
- 2 el rijststroop
- tl anijszaadjes
Werkwijze
- Vul een blender met de hazelnoten, water, anijszaadjes en dadels. Blend totdat de hazelnoten helemaal fijngehakt zijn en je een melkachtige substantie hebt.
- Haal de hazelnootmelk door een zeef en laat goed al het vocht eruit druppen in een steelpannetje.
- Zet het steelpannetje met de hazelnootmelk op het vuur en breng het net niet aan de kook.
- Roer ondertussen de arrowroot met een klein laagje water in een beker tot een papje.
- Voeg dit toe aan de melk onder voortdurend roeren. Je merkt nu dat het steeds dikker wordt.
- Haal van het vuur als het dik genoeg is. Voeg de rijststroop en vanille toe (waardoor het waarschijnlijk weer een beetje dunner wordt) en giet in een kommetje. Je kunt er nog aan toe voegen wat je wilt, ik deed er wat hazelnoten en vijgen bij. Lekker!
- Geniet!
Afieke zegt
Oh haha, ik zat al op alle foto’s te klikken… dacht al dat ik iets miste 🙂 dankje!
Afieke zegt
Hoi, ziet er lekker & gezond uit! Ik ben heel benieuwd, hoe maak je die “yoghurt” precies?
Nelleke Adema zegt
Als je op de titel van het berichtje klikt, zie je de werkwijze. Je verdikt de melk met arrowroot en dan krijg je yoghurt!