Ik ben een beetje verliefd.. en ik heb het flink te pakken. Het zit mijn liefde voor Jacobus niet in de weg, want deze liefde was er al véél eerder. Jacobus heeft het geaccepteerd en pikt er een graantje van mee. Ik vind het niet erg om deze liefde te delen, sterker nog: hoe meer zielen, hoe meer vreugd! Ik heb het hier over mijn liefde voor chocola.. Bestaat er iets lekkerders? Ik kan het me bijna niet voorstellen. . Ja, chocolade met hazelnoten. Hemels!
Deze cakejes maakte ik voor Moederdag. Het was eigenlijk mijn bedoeling om muffins te maken, maar ik was even vergeten dat mijn muffinblik was overleden (er zaten allemaal krassen in de anti-aanbaklaag). Gelukkig had ik nog mini-cakevormpjes en deze deden een prima dienst als muffinvervanger. Deze hazelnoot chocolade cakejes zijn redelijk verantwoord, doordat ze geen geraffineerde suiker bevatten en ook geen wit meel.
De chocoladesaus maakt het af. Dit zijn denk ik mijn meest favoriete cakejes ooit! En ook nog super simpel en leuk om te maken. Ik weet het.. het is een beetje sneu, maar doe nu eenmaal niets liever dan in het weekend boven een pan gesmolten chocolade hangen.. Mijn liefde voor chocola gaat diep. Heel diep. Ik laat jullie alleen met het recept, geniet ervan!
Hazelnoot chocolade cakejes
Type recept | Voor bij de koffie |
Aantal personen | 6 |
Totale tijd | 30 minuten |
Ingrediënten
- 60 gr. boter
- 60 gr. pure chocolade (72% of meer)
- 3 el honing
- 30 gr. fijngehakte hazelnoten (met de blender of staafmixer)
- 3 el speltmeel
- 2 eiwitten, losjes geklopt
- Voor de cakjes:
Voor de chocoladesaus:
- 100 ml slagroom
- 50 gr. chocola
- 2 tl koffielikeur (of sterke koffie)
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Smelt de chocola, honing en boter au bain marie en blijf goed roeren.
- Roer er de gemalen hazelnoten en speltmeel doorheen.
- Voeg de eiwitten toe er roer goed door elkaar.
- Giet in muffinvormpjes en zet 15 minuten in de oven op 200 graden.
- Laat ze iets afkoelen en maak ondertussen de chocoladesaus:
- Smelt de chocolade au bain marie en roer de slagroom en likeur erdoor. Laat iets afkoelen, zodat het indikt.
- Als de cakekjes zijn afgekoeld kun je de saus erover gieten.
- Geniet!
Pssst: Proeven met liefde schrijft nu ook voor de healthy app, een gratis app met info over gezondheid!
Geef een reactie