Vandaag was typisch zo’n dag dat je wel buiten moet zijn. Dat je beseft dat de winter bijna voorbij is en de temperatuur voorzichtig omhoog klimt. Voor het eerst weer een bakje koffie drinken in de achtertuin, maar ook voor het eerst weer in de tuin bezig! Nou ja, ik niet, maar vriendlief wel! Terwijl ik aan het trainen was voor de halve marathon was Jacobus bezig om de moestuin onkruidvrij te maken. Hij vond er nog een verdwaalde bosui die we in het volgende gerecht hebben verwerkt.
Dit is een gerecht met bakkaas, oftewel haloumi. Wanneer je het zo eet heeft het eigenlijk nauwelijks een smaak, maar wanneer je het bakt smaakt het heerlijk. Als je niet van kaas houdt, kun je de haloumi ook vervangen door tofu. Een heerlijk gerecht als je de hele dag buiten bent geweest!
Haloumi met spinazie
Type recept | Hoofdgerecht |
Aantal personen | 2 |
Totale tijd | 20 minuten |
Ingrediënten
- 1 pakje haloumi
- 1 blik tomaten
- 1 blikje tomatenpuree
- 2 handjes doperwtjes
- 200 gr. spinazie
- 2 teentjes knoflook
- halve cm gember
- 1 rode ui
- optioneel: een bosui uit de moestuin 😉
- 1 el komijnzaadjes
- 1 tl Cayennepeper
Werkwijze
- Snijd de bakkaas in kleine blokjes. Doe ze in een pan met wat olijfolie en bak ze tot ze aan alle kanten licht gebruind zijn.
- Haal de haloumi uit de pan en bewaar voor straks.
- Doe de gesneden rode ui in de pan met de knoflook, laat zachtjes fruiten tot de ui glazig is.
- Voeg de gember en de kruiden toe. De tomaat en tomatenpuree kun je nu ook toevoegen.
- Laat alles vijf minuutjes pruttelen en voeg de spinazie en doperwtjes toe.
- Doe de haloumi erbij en laat nog even kort op het vuur staan, tot de smaken goed mengen.
- Serveer met wat rijst en dikke yoghurt. Heerlijk!
Coccinella zegt
Lijkt me een heel lekker gerechtje!
De foto’s zijn ook weer prachtig!
Annalies zegt
Wat ziet het er iedere keer toch heerlijk uit! Foto’s doen ook hun werk hoor. Het water loopt me in de mond. Mijn complimenten.
Nelleke Adema zegt
Dankjewel :)!