Dit recept van groentetaart is zo leuk omdat je kunt variëren met groenten uit het seizoen. Ik vind het een perfecte taart om in het weekend te maken, wanneer je iets meer tijd en aandacht vrij kunt maken om lekker te koken.
Langzaam beginnen de zomergroentes in de moestuin plaats te maken voor groentes die op een later tijdstip geoogst kunnen worden. Deze zomer hebben we veel plezier gehad van de tuinbonen en doperwten. En toen ik bladerdeeg over had van mijn basisrecept besloot ik deze te verwerken in een heerlijke taart, samen met de tuinbonen en doperwten. Het is leuk wanneer je een rondje door de tuin kunt maken en zo je eigen maaltijd bij elkaar kunt sprokkelen. Alle ingrediënten voor deze taart had ik toevallig in huis en zo ontstond dit recept.
In dit recept gebruik ik misopasta. Misopasta is een pasta van sojabonen en kun je krijgen in de natuurvoedingswinkel. Het smaakt een beetje zoutig, naar ketjap en geeft een heerlijke smaak aan dit gerecht. Heb je het niet in huis of kun je het niet vinden? Dan kun je het ook weglaten en de groenten bakken met een scheutje ketjap. Deze groententaart is zo lekker. Volgens Jacobus nog lekkerder dan pizza en dat wil wat zeggen! Ik gebruikte zelfgemaakt bladerdeeg in dit recept en dat was toch wel een goede keus. Heb je weinig tijd? Dan kun je net zo goed bladerdeeg uit de winkel gebruiken, maar als je de tijd hebt? Dan raad ik je van harte aan om je bladerdeeg zelf te maken.
Groentetaart
Type recept | Hoofdgerecht |
Aantal personen | 4 |
Totale tijd | 50 minuten |
Ingrediënten
- 200 gr. bladerdeeg voor de korst
- bakje champignons, gesneden
- 1 blonde ui, in ringen
- 1 teentje knoflook
- 4 takjes tijm
- handje cherrytomaten
- 50 gr. doperwten
- 50 gr. tuinbonen
- zakje lichtbruine misopasta
- 50 gr. parmezaan, geraspt
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Rol het bladerdeeg uit en verdeel over een quichevorm. Prik gaatjes in het deeg zodat het vocht er straks uit kan lopen en bestrooi met parmezaan. Zet 15 minuten weg in de oven.
- Blancheer de doperwten en tuinbonen.
- Bak de champignons en ui glazig en bruin. Bak dan de tijm nog even een minuutje mee en draai het vuur uit.
- Voeg de tuinbonen en doperwten toe, samen met de gehalveerde tomaatjes.
- Haal de taart uit de oven en besmeer met een laagje misopasta. Verdeel de groenten erover en zet terug in de oven.
- Bak nog 10 minuten.
- Geniet!

Geef een reactie