![gnocchi-met-spinazie](https://www.proevenmetliefde.nl/wp-content/uploads/2016/10/gnocchi-met-spinazie.jpg)
Ik proefde deze gnocchi met spinazie voor het eerst toen ik met een vriendin op vakantie was in Kroatië. Overdag zonnen en zwemmen en ’s avonds uit eten. Soms liepen we naar het dorp, waar we grappa proefden en in een boot met een glazen plaat op de bodem voeren. We zag zeesterren groter dan onze hand en genoten van de kunstenaars die geld verdienden met het natekenen van toeristen. Vaak scoorden we een pizza of pasta in een van de restaurantjes. Op de camping zat ook een klein restaurantje, die deze gnocchi met spinazie verkocht. En wij waren ook allebei verkocht. Nog nooit eerder hadden we gnocchi gehad en we moesten lachen om de uitspraak. Wij spraken het uit als gnotsjie (een beetje op zijn Italiaans), maar de Kroaten als knokkie.
Gnocchi met spinazie
Type recept | Hoofdgerecht |
Aantal personen | 4 |
Totale tijd | 2 uurtjes |
Ingrediënten
- 500 gr. vastkokende aardappelen
- 2 eieren, geklutst
- snufje zout
- 120 gr. speltbloem
- 1 blonde ui
- 1 teentje knoflook
- 150 gr. kastanje champignons
- 1 bakje kruidenroomkaas (ik gebruikte philadelphia)
- 500 gr. gesneden spinazie
- 1 tl citroenrasp
Werkwijze
- Schil de aardappelen en breng ze aan de kook tot ze gaar zijn.
- Doe de aardappelen in een blender of foodprocessor en maak er een puree van.
- Spreid de puree uit op een bakplaat, bedekt met bakpapier en laat helemaal afkoelen.
- Als het is afgekoeld meng je de zout, het ei en de bloem erdoor. Je hoeft niet veel te kneden, alleen maar zodat alles is gemengd.
- Verdeel het deeg in vier stukken en maak van elk stuk een langwerpige rol.
- Met een scherp mes snijd je de rol in kleine stukjes.
- Druk een beetje plat met een vork, zodat je ribbels in het deeg krijgt.
- Kook de gnocchi in 8 minuten gaar.
- Fruit ondertussen het uitje glazig, voeg de champignons toe en bak ze mee tot ze bruin zijn.
- Voeg de knoflook toe, samen met de roomkaas en roer tot een sausje.
- Voeg de spinazie toe en laat hem slinken.
- Voeg citroenrasp toe en roer goed door elkaar.
- Schep de gnocchi op een bord en giet de saus eroverheen.
- Geniet!
Ohmydish zegt
Gnocchi is en blijft super lekker, dankjewel voor het delen van dit heerlijke recept Nelleke !