Vandaag wil ik met jullie een recept delen van een gierstpap. Gierst is bij ons thuis niet iets wat we vaak eten. Om eerlijk te zijn; er staat een pot in de keuken, maar we gebruiken het nooit. Tijd om daar verandering in te brengen, want sinds ik dit recept ontdekt heb ga ik het vaker gebruiken! Als je een beetje extra maakt, heb je er de volgende dag ook nog plezier van!
Oh wauw.. Deze gierst in combinatie met de kokosmelk is zo ongelooflijk zacht. De blauwe bessen en walnoten geven het een extra bite, dit is toch wel een van mijn favoriete lunchgerechten, maar ook prima te doen als ontbijtje! Eigenlijk heeft het geen zin om hier nog meer woorden aan vuil te maken. Je moet deze smaken zelf ervaren, dus ga het gauw maken!
bron: Kris Carr
Gierst met blauwe bessen
Type recept | Lunch |
Aantal personen | 2 |
Totale tijd | 30 minuten |
Ingrediënten
- 75 gr. gierst
- 200 ml kokosmelk
- 100 ml water
- handje blauwe bessen
- theelepel vanille-extract
- handje walnoten
- eetlepel ahorn naar smaak
Werkwijze
- Doe de gierst in een steelpannetje en laat een halve minuut roosteren op het vuur. Schep tussendoor wel een keer om, je wilt natuurlijk niet dat het aanbrandt.
- Voeg daarna een scheutje kokosmelk toe, tot alles bedekt is met kokosmelk en laat lekker pruttelen.
- Wanneer je ziet dat de boel aan het verdampen is, voeg dan nog wat kokosmelk toe. Blijf ondertussen wel regelmatig roeren. Ga zo verder tot je kokosmelk op is. Is de gierst nog niet klaar? Voeg dan nog een beetje water toe. Na ongeveer 20 minuten is de gierst klaar.
- Voeg de vanille toe en een scheutje ahorn naar smaak.
- Doe er flink wat blauwe bessen en walnoten bij en smullen maar!
- Geniet!
[…] jaaa, overigens vind je op het blog proevenmetliefde.nl ook een simpel lunchgerecht met gierst en blauwe […]