Pasen staat weer voor de deur en de winkels liggen al tijden vol met paaseitjes. Nu heb ik persoonlijk niks tegen paaseitjes hehe.. maar uit zelfbescherming haal ik ze toch maar niet. Mijn smaak wat chocola betreft is de laatste jaren toch wel wat veranderd. Had ik een aantal jaar geleden niks tegen gevulde chocola (of chocola in wat voor vorm dan ook), nu geef ik de voorkeur aan puur! Goeie pure chocola smelt langzaam in je mond en na een paar blokjes heb je genoeg. Bij echte pure chocola kan ik een stukje nemen en de rest laten liggen. Bij elke andere chocola lukt me dat echt niet!
Vorig jaar kreeg ik de vraag of ik ook een recept had voor gezonde paaseitjes. Dit jaar kwam ik een variant tegen op Puur Suzanne. Super leuk om een recept van haar te delen, want vorig jaar schreef ik een gastblog voor haar! Suzanne groeit als een speer (haar website dan he..), neem maar eens een kijkje!
Deze paaseitjes zijn gewoon super lekker, ze krijgen een bite door de gepofte quinoa en na een paar heb je genoeg, omdat ze lekker vullen. Deze paaseitjes zijn een prima alternatief voor wie liever niet de gangbare paaseitjes eet en achter blijft met een sugarrush..
Gezonde paaseitjes
Type recept | Snack |
Aantal personen | 12 balletjes |
Totale tijd | 15 minuutjes |
ingrediënten:
- 150 gram ontpitte dadels
- 50 gram amandelen
- 2 eetlepels rauwe cacao
- 1 eetlepel geraspte kokos
- 1 eetlepel kokosolie (gesmolten)
- 2 eetlepels gepofte quinoa (kant en klaar te koop bij de natuurwinkel)
Werkwijze
- Doe alle ingrediënten behalve de quinoa pops in een keukenmachine. Laat de keukenmachine draaien tot alles heel fijn is. Het mengsel blijft een beetje korrelig.
- Schep een eetlepel quinoa pops door het mengsel heen en draai er balletjes van.
- Strooi de andere eetlepel quinoa pops op een bord. Dip daarna de balletjes nog even in de quinoa pops. Ze zijn het beste te bewaren in de koelkast.
- Geniet!
Naomi de Jong zegt
Mmmmm deze lijken met zo lekker, en inderdaad gezond. Ik gebruik regelmatig dadels (Medjoul) in mijn keuken. Ik neem aan dat jij bedoelde ontpitte dadels? 😉
Schitterende foto’s weer!
Groetjes, Naomi
Nelleke Adema zegt
Ik ben een beetje verslaafd aan dadels geloof ik ;). Ik bedoelde inderdaad ontpitte dadels. Thanx 🙂
Shera zegt
Hoi nelleke,
Klinkt goed het recept. Maar ik lust bijvoorbeeld geen dadels. Heb je daar een alternatief voor ?
Gr Shera
Nelleke Adema zegt
Hoi Shera, je zou het kunnen proberen met abrikozen of rozijnen, maar dan krijg je uiteraard wel een heel andere smaak waarvan ik niet weet of het lekker is! Succes!
Martine zegt
Heb net een (vergelijkbaar) recept gevonden met (geweekte) rozijnen, ga het morgen proberen! Mijn dochter is ook geen fan van dadels. Ben benieuwd.
Nelleke Adema zegt
Leuk Martine! Ik ben ook erg benieuwd, laat je het weten? 😀