Weet je wat het leukste is van een passie voor koken en gezond eten? Dat je het mag delen met andere mensen. En dat is precies wat ik dit weekend heb gedaan. Ik mocht me helemaal uitleven in de keuken om het eten voor een yoga belevingsdag te verzorgen. Deze dag werd gegeven in een oude schuur, midden in het bos. Omringd door opgezette dieren en houtlucht. De wind gierde om de schuur en af en toe piepte het zonnetje naar binnen. De mensen die deze dag bezochten volgden een paar uur yoga, een stilte wandeling en konden intuïtief tekenen, waarna je een persoonlijke reading kreeg. Het is zo ontzettend cool om een aanvulling te geven op zo’n intensieve dag.
Zelf volg ik yoga sinds twee jaar. Het helpt me erg om uit mijn gedachten te komen en even stil te staan bij wat ik eigenlijk nodig heb. En dat gebruik ik ook weer in de keuken. Het is makkelijk om even snel tussendoor te eten, of (waar ik persoonlijk erg fan van was) te lezen tijdens het eten waardoor je eigenlijk helemaal niet proeft wat je nu eigenlijk naar binnen werkt. Yoga helpt me om me aandacht beter te richten op het moment en daar gaat proeven met liefde natuurlijk ook een beetje over. Je kunt lastig proeven met liefde als je er niet proeft wat je nu eigenlijk eet. Deze dag was zeker voor herhaling vatbaar. Proeven met liefde is zoveel beter als je het met andere mensen deelt. Zo ook deze paprikasoep! Het thema van de dag was detox en daar heb ik met deze soep rekening mee gehouden. Door de schilletjes van de paprika en tomaat te verwijderen maak je het je lichaam makkelijker om alles te verwerken. Dit is ook prettiger voor je darmen. Deze paprikasoep heeft van 16.00 tot 22.00 staan pruttelen. Hij is lekker langzaam gemaakt en bevat alleen maar pure ingrediënten. Persoonlijk is dit mijn lievelingssoep, ik maak hem bij bijzondere gelegenheden.
Geroosterde paprikasoep
Type recept | Soep |
Aantal personen | 3 kommen |
Totale tijd | 110 minuten |
Ingrediënten
- 5 rijpe tomaten
- 3 paprika’s
- 2 stengels bleekselderij
- 2 wortels
- 1 blonde ui
- 1 liter groentebouillon
- baslicum om te garneren
Werkwijze
- Breng water aan de kook. Kerf ondertussen een kruisje in de onderkant van de tomaten.
- Leg de tomaten in het water en draai het vuur uit. Laat zo 10 minuutjes staan en haal dan het velletje van de tomaat.
- Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de paprika in brede stukken en leg deze op een rooster. Doe de paprika 45 tot 60 minuten in de oven tot het velletje zwart begint te blakeren. Laat afkoelen en haal de schil eraf.
- Bak de ui, wortel en bleekselderij in een laagje olijfolie tot het zacht begint te worden.
- Voeg dan de tomaat in stukjes en de paprika toe. Laat lekker pruttelen en voeg dan de bouillon toe.
- Hoe langer je deze soep laat pruttelen, hoe lekkerder en intenser de smaken worden.
- Pureer tenslotte met de staafmixer en garneer met een paar blaadjes basilicum. Puur genieten!
Joyce zegt
Absoluut! Wat een aanvulling op dit weekend! Om zo’n dag intens te beleven geniet je zo van mooi en lekker puur eten! Nogmaals complimenten Nelleke, ben benieuwd naar de volgende culinaire verrassingen! Liefs Joyce