Soms heb je het geluk dat je meerdere dingen tegelijk kunt oogsten. Dus wat doe je dan? Je combineert ze in een heerlijke frittata, deze keer met zomergroenten.
Soms zijn de simpelste gerechten het lekkerst! Het komt wel eens voor dat ik geen idee heb wat ik kan klaarmaken voor bij het avond eten. Een rondje door de tuin brengt me dan op ideeën. Soms zie ik dingen waarvan ik niet eens wist dat ze er stonden of soms zijn dingen zo snel gegroeid dat ik ze gelijk kan gebruiken. Toen ik tijdens zo’n rondje tuin mijn groenten bij elkaar scharrelde en deze frittata in mijn hoofd kreeg, dacht ik dat het pas echt perfect zou zijn als onze kippen eitjes hadden gelegd. En ja hoor.. het waren er precies genoeg om dit heerlijke recept van te maken!
Frittata met zomergroenten
Type recept | Hoofdgerecht |
Aantal personen | 8 puntjes |
Totale tijd | 30 minuten |
Ingrediënten
- Een handje tuinbonen
- Een handje doperwten
- Een halve courgette, grof geraspt
- Een halve prei
- 5 cherrytomaatjes
- 7 eieren
- snufje zout
- 2 takjes tijm en 2 takjes bieslook
- snufje kerrie
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Kook de tuinbonen en doperwten beetgaar.
- Giet af en mix met de courgette en in schijfjes gesneden prei.
- Meng er 75 gram zachte geitenkaas door en een snufje zout.
- Meng de eieren in een aparte kom met de overige kruiden.
- Verdeel het groentemengsel over een pan en giet het eimengsel erover.
- Leg tomaatjes en een stukje geitenkaas bovenop.
- Zet 20 minuten in de oven.
- Geniet!
Anne zegt
Oh heerlijk en wat een mooie foto’s!