Vandaag vier ik een feestje. Een klein, bescheiden feestje. Zonder slingers of ballonnen (die bij ons overigens bij elk feestje ontbreken omdat ik er een fobie voor heb, echt waar..). Zonder taartje of muziek. Zonder bezoek en zonder cadeautjes. Maar wel met een enorm blij gevoel. Vandaag bestaat Proeven met Liefde een jaar! Een jaar waarin ik met een steeds groter groeiende passie recepten en verhalen over het wel en wee rondom huis en tuin beschreef, mijn allerliefste hobby met mensen mocht delen, boeken mocht recenseren, een heuse weggeefactie op facebook mocht houden en steeds vaker werd gevraagd om voeding te verzorgen voor evenementen. Kortom; een jaar waarin ontzettend veel is gebeurd. Het liefst sta ik niet teveel op de voorgrond en soms was het daardoor ook spannend om dingen over mezelf te vertellen. De reacties die ik krijg doen me groeien en maken me enorm dankbaar en blij. Toen ik begon met recepten vastleggen had ik niet gedacht dat er daadwerkelijk ook mensen zouden zijn die mijn verhalen zouden lezen, of recepten zouden uitproberen. Laat staat dat er mensen zouden zijn die me op facebook of twitter zouden volgen. En nu.. is alles anders. Dus; bedankt dat jullie het nog leuker maken om het leukste van het leukste te doen! Ik ben een blij ei 😀
En daarom het recept van een voor mij feestelijk drankje; chocolademelk zonder melk. Voor speciale gelegenheden (of voor bij de open haard).. Ik ben een grote fan van chocolademelk, maar niet van melk. Omdat ik uit ervaring weet dat chocola en hazelnoten goed samen gaan, besloot ik hazelnootmelk te maken. En vooruit; om het feestje compleet te maken er nog een paar anijszaadjes doorheen te mixen. En ik moet eerlijk bekennen; deze chocolademelk smaakt nog lekkerder dan de chocolademelk uit de winkel. Mmmmm!!!
Gezonde chocolademelk
Type recept | Drank |
Aantal personen | 2 |
Totale tijd | 30 minuten |
Ingrediënten
- 100 gr. hazelnoten
- 40 gr. 80% pure chocola
- 10 gr. anijszaadjes
- scheutje honing
- vanille
Werkwijze
- Maak melk van de hazelnoten door er 250 ml water bij te doen en in de blender fijn te malen. Zeef daarna boven een pannetje en tadaa: Hazelnootmelk
- Voeg hier anijszaadjes aan toe mix nog een keer heel goed.
- Zeef de zaadjes eruit en doe in een steelpannetje. Breng zachtjes tot het punt dat het net niet kookt.
- Voeg de chocola toe en roer totdat deze volledig is gesmolten. Voeg er naar smaak een scheutje honing aan toe.
- Voor een extra feestelijk effect voeg je er nog wat opgeschuimde (soja)melk aan toe.
- Roer goed en geniet!
Astrid zegt
Heb je ook een alternatief voor warme choco die niet naar hazelnoten of amandelen smaakt maar naar gewone melk? Maar dan zonder de gewone melk? 🙂 ik vind hazelnoot-, amandel-, kokosmelk oprecht NIET lekker…
Nelleke Adema zegt
Hmm.. misschien kun je sojamelk proberen? Ik houd juist van de combinatie van hazelnoot en chocola, vandaar het recept 😀
Sanna zegt
Wauwww.. ik zie hier de meest bizarre maar ook echt gave en unieke recepten. Heb ze nog niet geprobeerd, maar ziet er erg crea uit! Complimenten.
Nelleke Adema zegt
Dankjewel Sanna 🙂