In de tijd dat ik aan het bloggen ben heb ik een paar keer een Liebsteraward gekregen. Het is een award waarin bloggers hun waardering uitspreken over de blog van iemand anders. Je beantwoord een paar vragen en nomineert vervolgens een paar andere blogs die ook vragen beantwoorden. De ene blogger vindt dit leuk om te doen, de ander vindt het teveel gedoe. Ik heb er zelf eigenlijk niet zoveel mee. Mijn blog gaat vooral over recepten, onze tuin en lekker eten, maar voor de variatie vind ik het wél eens leuk om persoonlijke vragen van anderen te beantwoorden. Deze vragen kreeg ik van Sandra die mij vorige week nomineerde, dus bij deze:
Wat vind je het leukst aan bloggen?
Dat is eigenlijk een combinatie van dingen. Ik probeer vaak een bepaalde sfeer in een verhaal te leggen. Als dit klopt met de foto’s en de smaak van een gerecht ben ik helemaal blij. Mijn hart gaat sneller kloppen als ik iets lekkers heb gemaakt en de foto’s goed zijn gelukt. Daarnaast is het moment dat ik op publiceren klik en alles deel op social media ook spannend. De reacties van andere mensen zijn vaak superleuk om te lezen.
Waarom zouden mensen je blog moeten lezen?
Mensen moeten helemaal niks, maar ik hoop dat de mensen die mijn blog lezen er een beetje blij van worden. Proeven met Liefde is een plek waar op een vrolijke en luchtige manier met (meestal) gezond eten wordt omgegaan. Ik merk soms dat mensen (ik ook) opzoek zijn naar de juiste balans tussen gezond eten en toch genieten zonder door te slaan (naar de gezonde of juist ongezonde kant). En daarom wil ik met mijn blog de positieve kant van lekker en gezond eten in het zonnetje zetten!
Wat doe je in je vrije tijd?
Ik hecht veel waarde aan mijn vrije tijd en doe dan eigenlijk ook zoveel mogelijk dingen die ontspanning geven. Zo ga ik twee keer in de week naar yoga, zwem ik met mijn zusje (meer voor de gezelligheid en het stoombad erna ;), doe ik graag inspiratie op voor nieuwe recepten en loop ik regelmatig een rondje hard. Door de week is het vooral druk, in het weekend is het rustig en maken we tijd voor leuke dingen met zijn tweetjes. Soms heb ik een evenement waarbij ik de voeding verzorg, ik ben vaak bezig met mijn site en bij mooi weer het liefste buiten! Daarnaast ben ik een echte boekenwurm dus lees ik zo een paar boeken in het weekend, af en toe heb ik een creatieve bui en ga ik aan de slag met stofjes en draad of ik pingel wat op de piano.
Leef je een beetje mindful?
Ja, dat denk ik wel. Ik probeer steeds meer te leven met de dag en de dingen te nemen zoals ze komen. Op het platteland wonen draagt daar ook flink zijn steentje aan bij. Je leert te leven met de natuur. Ik hou van mediteren en daarnaast beoefen ik Reiki, ik vind het erg belangrijk om me op spiritueel gebied te ontwikkelen, dat gaat vanzelf en komt op mijn pad.
Wat is je beste gezondheidstip?
Zoek de stilte in jezelf en luister naar je lichaam. Vaak rennen we onszelf voorbij en pikken we de signalen die ons lichaam ons geeft niet op. Jouw lichaam werkt anders dan dat van mij, dus luister naar je eigen lichaam!
Waar ga je het liefste naartoe op vakantie?
Vroeger kampeerden we altijd in Nederland, lekker primitief in een tent. Dat zijn de leukste jeugdherinneringen. Twee jaar geleden zijn we naar Toscane geweest en ondanks dat het er eigenlijk te warm was om dingen te ondernemen was Italië toch ook erg mooi!
Gebruik je instagram of facebook?
Allebei!
Wat is je grootste zonde naast chocola?
Bakken! Maar eigenlijk vind ik dat geen zonde, want ik beleef er veel plezier aan en ik probeer witte bloem en suiker zoveel mogelijk te mijden, dus het valt best wel mee!
Welk beroep had je gehad in de omgekeerde wereld?
Als ik geen juf was geweest had ik graag iets met dieren gedaan. Vroeger wilde ik altijd boerin worden! Nog steeds heb ik veel respect voor dieren en de natuur. En dat hoop ik de kinderen in mijn klas ook een beetje bij te brengen.
Is het glas halfleeg of halfvol?
Halfvol natuurlijk!
Beste lijfspreuk?
Uiteindelijk komt alles goed!
En natuurlijk is het bruggetje naar een overheerlijke energiereep ver te zoeken. Maar ja.. mijn detox is voorbij dus ik mag weer andere dingen dan groenterecepten posten ;). Vandaag maakte ik energierepen van gepofte quinoa en gojibesjes. Lekker voor als je onderweg bent (en als je gewoon thuis bent ook)! Ze vullen ontzettend, dus je hoeft maar een klein stukje per keer.
(Ik kreeg het verzoek voor het plaatsen van een enquete. Dus wie regelmatig biologische producten online koopt en deze enquete invult krijgt 10% korting op zijn/haar bestelling. Klik hier)
Energierepen met gepofte quinoa
Type recept | Snack |
Aantal personen | 6 repen |
Totale tijd | 20 minuten |
Ingrediënten
- 6 el kokosolie
- 1 el cacaoboter (optioneel)
- 4 el rauwe cacao
- 2 el ahornsiroop
- twee handen gojibesjes
- handje gemengde noten (grof gehakt)
- 150 gram quinoa
Werkwijze
- Pof de quinoa door een droge pan op middelhoog vuur te zetten. Doe eerst de helft van de quinoa erin en doe het deksel op de pan. Je hoort wel wanneer de quinoa begint te poffen. Roer af en toe, de quinoa mag niet verbranden. Dit duurt ongeveer 5 minuten en herhaal daarna met de andere helft.
- Smelt de kokosolie in een pannetje en voeg de cacaoboter, gepofte quinoa, ahornsiroop, gojibesjes en noten toe. Draai het vuur uit.
- Meng alles goed met elkaar en doe in een ovenschaal. Zet een uurtje weg in de koelkast en snijd in repen.
- Eet smakelijk!
Drumles Den Haag zegt
Zojuist gemaakt met gemengde noten, rozijnen, gedroogde vijgen, cacaopoeder en natuurlijk….zelf gepofte quinoa. Nu is het even afwachten tot het hard is 🙂
Nelleke Adema zegt
Spannend! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt 😀