Lente, waar blijf je? Ik weet dat je daar ergens bent, want je laat onze kruiden groeien en de temperatuur klimt langzaam omhoog. Het zonnetje zie ik ook steeds vaker, maar het is al bijna half april! Ik moest vorige week nog mijn ramen krabben toen ik naar mijn werk ging. Dat ben ik niet van je gewend! Ik heb genoeg van mijn dikke winterjas en alle weerrecords. Ik wil madeliefjes in het gras! Dansende koeien in de wei en de lammetjes weer achter huis, in plaats van in de garage. Ik wil sproetjes op mijn gezicht van de eerste warme lentedag. Kan ik je misschien lokken met deze overheerlijke custard-aardbeientaart? Wil je dan wat meer van je laten zien, zodat we weer in de tuin bezig kunnen zonder jas? Hebben we een deal? Lente? Dan beloof ik dat we deze taart buiten op zullen eten.
Custard aardbeientaart
Type recept | Voor bij de koffie |
Aantal personen | 4 |
Totale tijd | 60 minuten |
Ingrediënten
- 120 gr. volkoren speltbloem
- 2 handen hazelnoten
- 50 gr. suiker
- 50 gr. boter
- snufje zout
- Voor de korst:
Voor de custard:
- 4 ei dooiers
- 500 ml melk
- paar druppen vanille extract
- 2 eetlepels maizena
- 2 eetlepels suiker
- 50 ml slagroom
Voor de garnering:
- Bessen of aardbeien
Werkwijze
- Maak de korst volgens de aanwijzingen in het recept van de hazelnoot-schuimtaart, die je ook vindt op deze site.
- Maak de custard door de melk, room en vanille heel langzaam net niet aan de kook te brengen.
- Meng de eidooiers, suiker en maizena met elkaar en giet al kloppend met een garde het melkmengsel over de eieren.
- Giet dit mengsel terug in de pan en laat het heeeel langzaam opwarmen.
- Blijf roeren met een houten pollepel.
- Laat afkoelen en giet het mengsel in de springvorm met de gebakken korst.
- Laat even opstijven in de koelkast en bedek met allerlei soorten bessen of aardbeien in mijn geval.
Nelleke Adema zegt
YEAH!!! 😀
Tamara zegt
HEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEERLIJK 🙂