Tot nu toe hebben sommige kruiden de winter redelijk overleefd. Vooral de rozemarijn doet het nog prima. Deze kunnen we nog prima gebruiken, voor de crepe’s in dit recept bijvoorbeeld! Vorig jaar waren de meeste kruiden kapot gevroren. Tot nu toe lijken ze het nog goed te redden. Onze Boeddha blijft maar glimlachen, of hij nu bedekt is met een laag sneeuw. regen of modder, het maakt hem allemaal niks uit.
In het volgende recept zijn de kruiden erg belangrijk. Ik gebruikte verse kruiden uit de tuin, maar wanneer je liever de gedroogde versie uit een potje gebruikt kan dat natuurlijk ook prima.
Deze crepe’s zijn gemaakt van kikkererwtenmeel. Niet echt iets wat de meeste mensen in hun keukenkastje hebben staan. Het meel geeft een hartige smaak aan dit gerecht en is glutenvrij.
Bron: Crazy Sexy Kitchen van Kris Carr
Crepes met champignon en tomaat
Type recept | Hoofdgerecht |
Aantal personen | 4 crepes |
Totale tijd | 40 minuten |
Ingrediënten
- 70 gr. kikkererwtenmeel (bij de natuurvoedingswinkel)
- 1 glas water
- 10 eetlepels olijfolie
- snufje zeezout
- snufje zwarte peper
- 1 takje rozemarijn
- Voor de crepes:
Voor de champignons:
- een bakje gemengde champignons
- 2 teentjes knoflook
- 2 takjes bieslook (ik gebruikte knoflookbieslook)
- beetje boter voor het bakken
Voor de tomaten:
- 10 cherrytomaten
- 2 takjes tijm
- zout en peper
- olijfolie
Voor de garnering:
- een beetje aioli
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de tomaten op een rooster en doe er wat takjes tijm overheen. besprenkel met olijfolie en wat zout en peper. Doe 10 minuten in de oven, totdat ze openbarsten.
- Snijd de champignons in stukjes, bak ze op hoog vuur samen met de bieslook. Voeg op het laatst de knoflook toe.
- Meng de ingrediënten voor de crepe’s. Het moet iets dunner zijn dan pannenkoekbeslag. Eventueel kun je iets meer water toevoegen.
- Bak in een koekenpan de crepe’s. Ze mogen niet te dik worden, je moet ze nog wel op kunnen vouwen. Leg een crepe op een plat bord, leg er wat champignons bovenop, vouw dubbel, leg er wat tomaatjes naast en bestrijk de bovenkant met een beetje aioli. Lekker met spinazie of een andere groente.
Geef een reactie