Gister hadden wij familiedag. Mijn oma werd 87 jaar en het is traditie dat we rond deze dag een datum prikken en met de hele familie bij elkaar komen. Meestal werkt het weer goed mee en kunnen we de vuurkorf aansteken. Ondanks dat het gister best koud was en ik het merengedeelte binnen heb gezeten, kon de vuurkorf ook dit jaar aan.
Of mijn oma alle gesprekken heeft meegekregen betwijfel ik. Naarmate ze ouder wordt, wordt ze ook verwarder en kan ze zich niet meer zo goed op een gesprek concentreren. Haar twinkelende ogen en glimlach gaven wel aan dat ze genoten heeft van alles en dat is mooi om te zien. Vroeger logeerde ik vaak bij mijn oma, samen met mijn nichtje. We verzonnen toneelstukjes die we voor haar opvoerden en leerden van haar borduren. Regelmatig hadden we, tot ergernis van mijn oma, de slappe lach waar we moeilijk weer uitkwamen. En als we groter waren gegroeid dan mijn oma, werd er een appeltaart gebakken. Mijn oma is ondanks haar leeftijd nog steeds erg kwiek. Fietsen doet ze niet meer, maar haar buren noemen haar ‘de aanvlieger’ , omdat ze zo hard loopt, dat ze er bijna over rent. En nog steeds kun je erg met haar lachen. Ik heb een zwak voor mijn oma en hoop dat ze volgend jaar weer met twinkelende ogen en een glimlach bij de vuurkorf zit, genietend van haar kinderen en kleinkinderen met dezelfde flauwe humor als zij..
Samen zorgden we voor het eten en ik maakte deze heerlijke couscous salade. Supergezond, vult goed en makkelijk te maken. De saffraan geeft het een zachte smaak en door het gedroogd fruit wordt het lekker zoet.
bron: Annemarie Postma
* Veel mensen denken dat Jacobus de foto’s maakt bij de recepten. Alhoewel ik dat als een enorm compliment beschouw, is dat niet het geval. De foto’s maak ik zelf! De credits voor de foto’s bij dit recept zijn echter wél voor Jacobus. Hij heeft een nieuwe lens die hij aan het uitproberen is en natuurlijk wilde hij op verzoek voor mij de foto’s maken.
Couscoussalade
Type recept | Hoofdgerecht |
Aantal personen | 2 |
Totale tijd | 15 minuten |
Ingrediënten
- handje abrikozen
- handje rozijnen
- handje pistache noten
- handje geschaafde amandelen
- paar dadels
- 120 gram couscous
- 5 saffraandraadjes
- zout
- kokosolie om in te bakken
Werkwijze
- Kook het water, voeg zout en saffraan toe en giet over de couscous. Laat 10 minuten wellen.
- Snijd het gedroogd fruit in reepjes en fruit samen met de noten en rozijnen in kokosolie, tot de rozijnen gaan wellen.
- Voeg het mengsel samen met de couscous.
- Eet smakelijk!
Coby zegt
Goede middag,
Hoe veel water heb je no dig?
Nelleke zegt
Hoi Coby, dat verschilt per merk couscous. Vaak staat het wel op de verpakking! Als ik couscous maak, staat het ruim onder water. Succes!