Zaterdag is bij ons meestal een lekker van-alles-en-nog-wat-dagje. Sommige dingen moeten nu eenmaal gedaan worden, maar het liefst lekker in eigen tempo. Zo werd ik gister met een opgeruimd gevoel wakker en kreeg de keuken een grote poetsbeurt. Ik zag dat de ramen erg vies waren door de storm en maakte ze schoon, verplaatste wat dingen van het raamkozijn naar een andere plek en plots kwam er veel meer licht binnen! Wat resulteerde in een veel betere fotoplek dan mijn oude plekje! Ter verduidelijking:
En tsja.. zo blijf je bezig, het houdt je van de straat..
Wat me zeker van de straat hield (fout bruggetje, ik weet het..), was deze citrussalade. Vooral de sinaasappel in combinatie met de dressing vond ik erg lekker. Toen ik in de koelkast opzoek ging naar ingrediënten voor een lekkere salade, vond ik precies waar ik zin in had. De limoen en appelstroop zorgen voor een frisse dressing, waar de honing net het scherpe randje van de limoen laat verdwijnen. De boerenkool is lekker knapperig doordat het even in de oven is geweest. De sinaasappel zorgt voor een heerlijke frisse, winterse smaak (maar hij doet het vast ook goed in de zomer). Deze salade is het lekkerst als hij meteen wordt opgediend.
Citrussalade met appelstroopdressing
Type recept | Bijgerecht |
Aantal personen | 2 |
Totale tijd | 15 minuten |
Ingrediënten
- 2 handen rucola
- 1 sinaasappel
- 2 grote handen boerenkool
- 1 el appelstroop
- sap van een halve limoen
- halve tl honing
- 15 amandelen
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Doe de boerenkool in een ovenschaal en zet 15 minuten weg in de oven.
- Snijd de sinaasappel met een scherp mes in flinterdunne stukjes. Haal de schil eraf (je kunt het ook in omgekeerde volgorde doen, maar dit werkte voor mij het makkelijkst).
- Maak de dressing door de appelstroop, limoensap en honing met een vork goed door elkaar te roeren in een schaaltje.
- Verdeel de rucola over twee borden. Leg de schijfjes sinaasappel erover en verdeel de boerenkool erover.
- Verdeel de dressing over de salade en garneer met wat amandelen.
- Geniet!
Geef een reactie